Via ferrada Roc d’Esquers (Andorra)

 

Dates: 30 d’octubre de 2004

 

Participants (6): David Arias, Esther Bru, Meli Carrilero, Lluís Díaz, Joan Gassol, Joan Sentís.

 

A les afores d’Escaldes-Engordany, remuntant la carretera de La Comella, trobem la vall del riu Madriu, lloc protegit a Andorra. Deixem els cotxes al costat de l’escorxador i en 10 minuts som a peu de via, molt ben indicada. L’equipament també es veu nou i fiable.

 

Els primers trams són verticals entre la roca mullada de la pluja de la nit. Cal extremar les precaucions. Els ferros i la molsa llisquen. Després la via s’amanseix entre la vegetació.

 

Hi ha uns quants trams amb cadena i sense esglaons, d’adherència. Anem guanyant alçada, hem de superar un total de 250 metres de desnivell. El paisatge és molt bonic.

 

A la part superior entrem en la boira i comença a plovisquejar. Traiem les jaquetes i aguantem. El pont tibetà, no gaire llarg, té una arribada espectacular, l’estrella de la via.

 

La vegetació tardorenca de roures i bedolls ens rodeja i la boira ens embolcalla. Després de dues hores de còmoda progressió, som dalt. Per tornar avall, primer el sender puja durant mitja hora més fins un collet nevat i després baixa per la vall del riu Madriu. Una bonica passejada d’una hora entre el plugim i l’ambient magnífic de tardor.

 

 


Actualitat

 

Pàgina principal