Via ferrada de Les Escaldilles (Llo – Cerdanya francesa)

 

Data: 16 de maig de 2004

Hores: 3

Assistents (8): David Arias, Esther Bru, Meli Carrilero, Lluís Díaz, Joan Gassol, Encarna Hidalgo, Pilar Hidalgo, Joan Sentís.

 

Passant la frontera per Puigcerdà, als pocs km trobem el poblet de Llo, arrapat al massís del Puigmal al costat de les fonts del riu Segre. Abans d’entrar al poble trobem un indicador a la dreta, uns banys termals i la caseta del guarda. Tot està senyalitzat, la via és de pagament i explotada com un atractiu turístic més de la zona. 5 euros per persona. 

 

Passat un pont que creua el Segre i un curt tram per la riba, arribem a una bifurcació. La variant esquerra AD no és tan complicada com la dreta D+, on ens fiquem. De seguida l’itinerari agafa verticalitat absoluta per la cinglera que s’enlaira sobre el riu. Un tram extraplomat amb un tauló de fusta con a ajuda és el punt més dur i adrenalínic a superar.

 

La característica principal d’aquesta via és que només hi ha suport artificials per als peus quan no hi ha preses naturals a la pedra. Això fa que la sensació d’escalada sigui real i veritable, sense gaires comoditats. A les zones on encara toca l’ombra la pedra és relliscosa.  Per altra part l’equipament és molt bo, amb cues de porc a cada anclatge que permeten assegurar amb corda si cal. A partir d’un punt, les dues variants s’uneixen.

 

El terç final de la via és una mica més còmode, amb millors suports per als peus, mantenint però la verticalitat i enlairament. Els paisatges de primavera de la Cerdanya ens rodegen quan arribem al cim, on hi ha les ruïnes de l’ermita de Sant Feliu. Un sender de 15 minuts ens torna al poble que es veu allà baix, sense possibilitat de pèrdua. 

 


Actualitat

 

Pàgina principal