Via ferrada de la Riera de Salenys (Baix Empordà)

 

Data: 15 de maig de 2004

Hores: 1,30

Assistents (8): David Arias, Esther Bru, Meli Carrilero, Lluís Díaz, Joan Gassol, Encarna Hidalgo, Pilar Hidalgo, Joan Sentís.

 

Carretera de Llagostera a Romanyà de la Selva, als 4,7 km, pista a la dreta per on passa el GR92. Deixem els cotxes i seguim la pista a peu cap el sud. Zona de bosc d’alzines. Als 10 minuts, un sender fitat a l’esquerra ens baixa al torrent de la riera de Salenys que hem de remuntar aigües amunt per un sender obac i preciós fins que trobem els cables. 

 

Un primer salt està equipat per seguir-lo pel mig de l’engorjat, a contracorrent de l’aigua. Alguna zona rellisca per la humitat. Seguim caminant al segon salt que es salva per la dreta seguint la paret. El paratge és d’allò més agradable i frescal, com una selva tropical.

 

Després passem un parell de ponts tibetans de mida petita, sense gaire alçada i molt divertits. Un nou tram de sender ens porta a la tercera i darrera cascada, la més gran, equipada amb 3 ponts. Ens entretenim fent fotos per la espectacularitat del lloc. 

 

Un a un anem pujant. Primer un tram equipat a la paret de la dreta, després dos ponts consecutius i tronar a la dreta, la zona més enlairada sobre el salt. S’acaba passant sota un pont penjant de fustes que és el darrer. Es pot tornar enrera per un seder paral·lel o per les pistes de dalt, directament als cotxes. Acabem amb alegria una via senzilla i curta, sense desnivells, ideal per a iniciació, en un entorn natural envejable, obac i humit.

 


Actualitat

 

Pàgina principal