Via ferrada de les Baumes Corcades (Centelles – Osona)

 

 

Data: 4 d’abril de 2004

Hores totals: 5,30

Participants (7): Esther Bru, Meli Carrilero, Lluís Díaz, Joan Gassol, Encarna Hidalgo, Pilar Hidalgo, Joan Sentís.

 

Per la C-16 en direcció nord, només entrar a la comarca d’Osona, apareix a l’esquerra la població de Centelles, dominada pel cim del Puigsagordi. Un aparcament a les afores de la localitat serveix de base per la via, muntada pel patronat de Turisme. Un gran cartell informa dels accessos i característiques. Un sender marcat en groc ens guia entre el bosc.

 

En 10 minuts arribem a la base de la paret .El primer tram és bastant vertical, aeri i sense problemes. De seguida ens crida la atenció la bona qualitat de l’equipament, el cable reforçat, els ancoratges freqüents i ben col·locats i la bona disposició dels graons.

 

Acabat el primer tram, un sender entre bosc ens atansa al segon cingle. Aquesta zona és gairebé en la seva totalitat un llarg flanqueig horitzontal molt divertit i relaxat, amb bones panoràmiques del paisatge. Com que el dia és bo i fa sol, tenim temps per gaudir-ne.

 

 

Un nou sector de camí entre bosc distreu una mica i ens porta al tercer cingle on hi ha el darrer tram de la via, precisament on són les majors dificultats, tres extraploms que obliguen a pujar de braços i un sostre equipat amb una barra i escala. Molt espectacular.

 

Una vegada al cim del Puigsagordi podem admirar el paisatge de la plana de Vic. És aquesta una via distreta, no massa llarga i assequible (tret del tercer tram). Com que el camí de baixada la segueix i la creua, és fàcil evitar qualsevol zona i combinar-les.

 


Vies ferrades

 

Pàgina principal