Via ferrada Cala del Molí (Sant Feliu de Guíxols –Baix Empordà)

 

Data: 1 de juny de 2003

Hores totals: 2

Participants (7): Esther Bru, Meli Carrilero, Lluís Díaz, Joan Gassol, Encarna Hidalgo, Anna Sentís, Joan Sentís.

 

La Cala del Molí està situada a les afores de Sant Feliu de Guíxols. El patronat de Turisme ha muntat una divertida via ferrada en un ambient marí, força diferent a l’entorn muntanyenc que acostumen a tenir aquests itineraris. És doncs, un divertimento per completar l’oferta turística de la població. El recorregut és força atractiu, amb ponts tibetans espectaculars.

 

L’itinerari és sempre horitzontal, un llarg flanqueig sobre roca i graons d’acer inoxidable, material que es fa servir en tota la instal·lació per tal d’evitar la corrosió marina. Tot i que n’hi ha petites pujades i baixades, sempre anem a uns pocs metres a sobre l’aigua, el que dóna una sensació curiosa d’ambient natural. Algunes gavines curioses ens acompanyen.

 

Les vistes tan agradables de l’entorn marí es fonen amb una activitat característica de muntanya com és l’escalada assistida. La via aprofita les preses i suports de la roca, i posa ferros només quan fan falta. Poc abans del final hi ha un mur una mica extraplomat.    

 

 

Aquí la sensació de veritable escalada augmenta i cal parar atenció i fer servir la força de braços per superar alguns passos. Uns quants ponts tibetans més animen el recorregut.

 

L’únic problema d’aquest via és la possible aglomeració de gent que es produeix. Cal triar estació i hora adient si no es vol estar fent cua a l’entrada.  Pel demés és bonica i diferent.

 


Vies ferrades

 

Pàgina principal