Via ferrada Serres de Mestral (Baix Camp)

 

 

Data: 17 de maig de 2003

Hores totals: 4

Participants (4): Meli Carrilero, Lluís Díaz. Invitats: Irene Valero, Xavier Castilla

 

 

Aresta de l'itinerariSegona vegada que el nostre Grup recorre aquest bonic itinerari al costat del mar, a les muntanyes de Vandellòs, a pocs km de l’Hospitalet de l’Infant. Una pista que passa pel costat de l’àrea de servei de l’autopista A7 ens deixa al costat d’una ermita. Hem de continuar a peu per la pista en direcció al primer contrafort. Costa trobar l’inici de la via.

 

La cresta equipadaEl recorregut es fa pel fil de l’aresta, amb trams diversos, de vegades caminant, amb petites grimpades  i escales que permeten salvar els desnivells. No tot el recorregut està protegit. Anem guanyant alçada mentre la visió del paisatge s’eixampla.

 

El primer ràpelDetall del primer ràpel

 

La primera part del recorregut s’acaba amb un impressionant ràpel de 20 metres que s’ha de muntar en un lloc penjat. Cal fer servir les tècniques d’assegurança. Aquesta via està feta per a persones amb experiència en muntanya. 

 

Canal del FollEls salts més importants es salven mitjançant graons metàl·lics clavats a la roca, posats de manera que s’hagi d’escalar fent servir també les preses de la roca. És el més semblant a una escalada adaptada i la sensació és autèntica i molt bona.

 

Segon ràpelPujada amb cadena

 

Un segon ràpel de 15 metres una mica encaixat i un tram de camí ens deixa al coll de la Mariola, on pugem ajudats d’una cadena però sense assegurança. A partir d’aquí es pot arribar al cim dels Avencs. Nosaltres vam optar per la drecera que del coll baixa a la pista.

 


Vies ferrades

 

Pàgina principal