Via ferrada Urquiza - Olmo (Montsec d’Ares – La Noguera)

 

Data: 4 de maig de 2003

Hores totals: 5

Participants (6): Meli Carrilero, Lluís Díaz, Joan Gassol, Encarna Hidalgo, Joan Sentís. Invitat: J. M. Badia

 

 

Llera del barranc 

Des d’Àger (Noguera), una carretera ens porta al poblet de Corçà i una pista en bon estat a l’ermita de la Pertusa, damunt el pantà de Canelles. A partir d’aquí seguim el GR1 en direcció Montrebei (nord) i als 10 minuts trobarem a la dreta un indicador de la via. Ens endinsem al bosc del barranc de la Pardina i mitja hora després arribem als primers resalts equipats amb cadenes. El lloc és feréstec i solitari.  

 

Cascada SílviaCascada Sílvia

Avancem per la llera del barranc entre blocs i poc després arribem al primer esglaó important, la cascada Sílvia, d’uns 15 metres, perfectament equipada.

 

Feixa del Ciclista

Aquesta via combina excursió i ferrada, doncs seguim pel fons del barranc una bona estona fins trobar la Feixa del Ciclista, abalmament que ens permet progressar.

 

Cascada FedericaCascada Federica

La cascada Federica és el tram més espectacular de l’itinerari, atlètic, vertical i una mica extraplomat al principi. Cal anar amb compte amb la humitat si pel salt hi baixa aigua.

 

Xemeneia final

Un flanqueig ens situa sota el darrer tram vertical, que es puja per una xemeneia. Després seguim la llera del barranc amb alguns passos senzills equipats amb cadenes.

 

Sortida del barranc

La sortida es fa per la capçalera del barranc, amb bonics camps de cereals i els cingles de la serra del Montsec con a fons. La tornada es pot fer rapelant el barranc en sentit descendent, però nosaltres optem per l’altra opció, un sender marcat que dóna un gran tomb de més de dues hores sota el castell de Sant Llorenç i passa pel refugi  de Mas Carlets, amb les parets del congost de Montrebei al davant. Només cal prendre el GR1 de tornada en direcció sud fins la Pertusa. És una via solitària i allunyada de la civilització.

 


Tornar

 

Ferrades

 

Pàgina principal