La meva correspondència amb...

...Lluís Recolons

Asunto: Records vells
Fecha: Tue, 03 Dec 2002 09:08:07 +0100
De: Miquel Sunyol
Para: Lluís Recolons

Hola LLuís:

Estic fent un estudi -per sumar-m'hi, seguint les exhortacions de la Companyia, a les commemoracions festives del Dècim Aniversari Arrupe- sobre "Missió Obrera i la visita a Franco de Arrupe".

Intento "enquadrar" bé el tema. He aprofitat un treball, publicat a "Estudios eclesiásticos" del Alvarez Bolado sobre la historia de la Companyia a Espanya del 36 al 89, la relació del viatge feta pel Manuel Alcalá i el que he trobat en els diversos Serveis Informatius de les Províncies.

"Enquadrar" bé el tema també vol dir fer veure que Missió obrera no va ser l'únic grup que va reaccionar (no va ser cosa de quatre arreplegats!!).

Les meves investigacions m'han assabentat que el 10 de febrer del 70 firmes, entre uns quants més, una carta dirigida al P. Arrupe para "exponerle algunas sugerencias que puedan servir, a nuestro parecer, para disminuir dichos riesgos y facilitar, así, un resultado más positivo del hecho de su viaje".

¿Podries tenir còpia d'aquesta carta? ¿Recordes si va ser contestada pel General o per algun dels seus subalterns?

Suposo que seria això segon, doncs el 16 de febrer torneu a la càrrega escrivint una nova carta, però aquesta vegada hi poseu un "SOLI": "Traducimos la angustia de tantos jesuitas y de cristianos de España a los que asustan los efectos que, sin pretenderlo, puedan seguirse de su visita que será manejada en un sentido a pesar de todos, de Ud. y de nosotros"

¿Qui podria tenir còpia d'aquestes cartes i de les respostes?

¿Podries recordar la "gènesi" d'aquestes cartes? ¿Ho preferiries fer-lo breument per escrit o en diàleg? Jo penso que un dels serveis que la vostra generació pot fer a la universal Companyia abans de que comenceu a entrar en alarmants processos d'Altheimer, es "fer memòria", doncs "un poble sense memòria és un poble sense futur". El servei que jo faré a la Companyia serà el més humil d'"escriba".

Ja he preguntat a altres (Salvat, Rambla...), però no troben la carta.

Tinc l'esperança de que siguis home "de papers" i de guardar-los i ordenar-los. I és possible que, no havent fet molts canvis de domicili, els puguis trobar.

Si no tens còpia d'aquestes cartes, sempre seran d'agrair tots els records que hi tinguis, ja sigui de la gènesi d'aquestes cartes com de la pròpia visita del P. Arrupe.

Per exemple, ¿vas anar-hi a la xerrada del Clot? Sé que existeix una relació escrita d'aquesta reunió en El Clot. ¿La tens? ¿Saps qui la podria tenir?

Ja he començat a "publicar" aquest estudi a la meva web, i ho seguiré fent per "entregas". El primer capítol és la "composición de tiempo", seguint el que diu l'Alvarez Bolado. Ho pots mirar a http://www.tinet.org/~fqi

Si em pots ajudar...

Moltes gràcies.

Miquel
(suposo que no cal afegir "Sunyol")

Asunto: Re: Records vells
Fecha: Wed, 4 Dec 2002 10:05:21 +0100
De: "MIGRA-STUDIUM"
Para: "Miquel Sunyol"

Miquel,

Acabo de llegir aquest missatge teu. Sí que crec que tinc còpia i miraré també si tinc altres documents que t'ajudin al que em demanes.

En tot cas ho tinc a casa (ara t'escric des del despatx) i potser em costi una mica trobar-ho, si veus que passen massa dies sense respondre, reclama-m'ho.

Cordialment,

Lluís