Ir a la versión castellana


, ...
Només text
Explorador recomanat: Mozilla Firefox Consells de lectura I uns consells del segle XIV... Si és la teva primera visita...
LA RESPOSTA D'EN XAVIER MELLONI

A la meva carta sobre "encarnació" i "salvació"

Benvolgut Miquel

Abans que tot, permetre'm caure en el tòpic de desitjar-te un Bon Any.

T'agraeixo molt la teva carta, que he trobat molt estimulant. Tan de bo poguéssim tenir converses així entre companys.

"Sento" dir-te que estic totalment d'acord amb el que dius en cadascú dels punts on poses el teu bisturí i he trobat esplèndid -de debò t'ho dic- l'article sobre "Una porta" i no "La porta" que porta a la salvació. M'alegro que finalment dos diaris de Tarragona el publiquessin.

La cita que comentes enviada per Emma Martínez Ocaña (la qual sí que conec, encara que ens hem trobat poques vegades) és de fa uns anys, però la continuaria dient, conscient que és un llenguatge religiós "ad intra", no pels de fora, i que té implícits endogàmics, com molt bé has observat.

"Salvació" és un terme-concepte religiós amb el qual certament ja no ens sentim identificats.

Ha de veure amb l'assumpció de la finitud de la qual parles.

El fet de dir que "el que ens salva és reconèixer que som ell" no vol dir que només som els cristians els qui, pel fet de reconèixer el Crist, som els únics que ens salvem, sinó que el que ens fa cristians és que aquest Ell-que-som ho reconeixem a través del Crist (per això som cristians), mentre altres ho reconeixen a través d'altres camins: el Buda pels budistes, l'Allah pels musulmans, l'humanisme pels a-teus, etc. El que tracto de dir és que Ell és la plenitud del que estem cridats a ser...

El repte que tenen les religions actualment, a la meva manera és doble:

Hi ha molt encara a recórrer. M'alegra saber que estem tan a prop tot i que les nostres formes de ser i d'expressar-nos siguin tan diferents.

Una abraçada,

Xavier

Gràcies per la visita
Miquel Sunyol

sscu@tinet.cat
10 gener 2022
Per dir la teva Pàgina principal de la web

Altres temes

Temes teològics          Temes bíblics        Temes eclesials          Coses de jesuïtes
Catequesi nadalenca (2000)      Catequesi eucarística (2006)    Catequesi sobre el Parenostre (2012)       Catequesi sobre l'error del Déu encarnat (2014-2016)
Fragments de n'Alfredo Fierro       Resumint pàgines de Georges Morel    Els amics de Jesús ¿pobres o rics? (2014)      Sants i santes segons Miquel Sunyol
In memoriam     Spong, el bisbe episcopalià (2000)     Teología Indígena (2001)      Fernando Hoyos (2000-2016)     Amb el pretext d'una enquesta (1998)