Ir a la versión castellana
Només text
Explorador recomanat: Mozilla Firefox Consells de lectura I uns consells del segle XIV... Si és la teva primera visita...
CARTA ALS NOSTRES AMICS
JOSEBA E IÑAKI

ARRAN DE LA MORT D'EN NELSON MANDELA

joseba_inaki (3047K)

Avui ens hem despertat amb les paraules de l'actual President sudafricà anunciant la mort d'en Mediba, i, tot seguit, sense ni el minut de silenci, els discursos ja sabuts dels uns i dels altres.

Però alguns d'aquests, per l'emoció del moment, perdien records...

Per exemple, el Sr. Obama, president dels Estats Units d'Amèrica, no recordava que, gràcies a la CIA americana, Mandela havia estat detingut el 5 d'agost de 1962.

La CIA americana, després dels anys de presidència del Sr. Obama, segueix en actiu i segueix organitzant "vols no tripulats" per matar persones que no han estat jutjades per cap tribunal.

Una cosa que mai no he entés: si "ells" poden matar amb "vols no tripulats" (i també maten amb vols tripulats), per què "d'altres" no poden matar amb vols tripulats? No sé de què es queixen...

Un altre exemple. El Sr. Rajoy no recordava que Nelson Mandela havia estat condemnat a cadena perpetua per un tribunal "legalment" constituït per haver organitzat, com a darrer recurs, la lluita armada contra l'apartheid. I s'havia preparat a consciència a Algèria que, recentment havia aconseguit la independència, després de set anys i cinc mesos de lluita armada, pels acords d'Évian, entre l'estat francés i el GPRA (el Govern Provisional de la República d'Algèria) el 8 d'abril de 1962.

El Sr. Rajoy no recordava que a les presons espanyoles, condemnats per tribunals "legalment" constituïts, s'han passat i segueixen passant anys i anys molte persones amb aspiracions molt semblants a les de Nelson Mandela. I els tribunals espanols "legalment"constituïts segueixen entestats, amb els seus macro-judicis, en omplir les presons amb persones d'aquest ADN.

I el Sr. Rajoy, al no recordar aquestes coses, no pot preveure que en un futur no molt llunyà una d'aquestes persones, condemnades per un tribunal "legalment" constituït a molts anys de presó (i a vegades com reincidents), sense haver participat en cap lluita armada, arribi un dia, passant per unes eleccions autènticament democràtiques que no excloguin a ningú, a lendakari d'Euskal Herria i condueixi a aquest país a constituir-se com Estat independent.

Joseba, Iñaki: no crec que sigui cap de vosaltres dos aquest lendakari que presideixi Eusko Jaurlaritza, però sí que molts anys de la vostra vida han servit perquè una cosa semblat esdevingui una relitat: que un pres de les presons espanyles arribi a lendakari.

I no seria una cosa tan estranya: a Catalunya ja hem tingut de President un pres de les presons espanyoles.

Espero que la foto la poguem repetir.

Un abrazo cordial a vosotros dos.

Miquel

Gràcies per la visita
Miquel Sunyol

sscu@tinet.cat
9 desembre 2008
Per dir la teva Pàgina principal de la web

Altres temes

Teologia Indígena           Catequesi nadalenca          Catequesi eucarística          Coses de jesuïtes
Amb el pretext d'una enquesta           Spong el bisbe episcopalià           Altres temes