Ir a la versión castellana

  Pàgina preparada per a una
resolució de 800 x 600
CONVOCATÒRIA MUNDIAL

A ACCIONS NO-VIOLENTES DE RESISTÈNCIA CIVIL
PER ACABAR AMB LA OCUPACIÓ MILITAR DE L'IRAQ

Entre els signants, a més a més de diverses organitzacions d'Espanya, figuren Harold Pinter, el Premi Nobel de Literatura 2005, els també Nobels de la Pau Mairead Corrigan Maguire d'Irlanda del Nord (1976) i Adolfo Pérez Esquivel d'Argentina (1980). Ara els signants de la Convocatòria animen totes les persones i grups a començar a organitzar les seves accions per el proper 20 de març.

Una Convocatòria Mundial a Accions No-Violentes de Resistència Civil en instal·lacions dels governs d'Estats Units i britànic en diferents parts del món ha estat publicada per diversos Premis Nobel de la Pau i de Literatura, juntament amb Cindy Sheehan i altres activistes per la pau i pels drets humans, líders religioss i altres persones.

Els signants, de 16 països, "inviten tots els lluitadors per la pau, a onsevulla que visquin, a participar en una campanya mundial d'accions no-violentes de resistència civil per acabar amb l'ocupació militar (conduïda principalment pels EE.UU.) de l'Iraq. Aquestas accions podrien estar organitzades per a incloure accions de resistència civil no-violenta i manifestacions legals."

El primer dia d'accions serà el 19-20 de març de 2006, tercer aniversari de la invasió de l'Iraq.

Les altres dates de les accions internacionals les trobareu al final de la Convoatòria.

Els sotasignants descriuen les possibles accions així:

Alguns participarien en manifestacions legals. Alhora, altres farien "sentades", " die-in" (simulacre de morir-se), i accions per tal d'obstaculitzar , encara que sigui parcialment, el "treball normal" de les instal·lacions governamentals (incloses bases militars i centres de reclutament militar) i de corporacions que obtenen beneficis amb la guerra i l'ocupació militar injusta i immoral que els EE.UU., Anglaterra i altres països estan duent a terme a l'Iraq.

Per a aquests governs el "treball normal" és la violència, la mort, i l'explotació. Això s'ha de bloquejar i acabar.

Els lluitadors per la pau dels països que els seus governs no estan involucrats en la guerra de l'Iraq

podrien considerar com a possibles llocs de manifestacions legals i de resistència civil pacífica, ambaixades, consolats, bases militars nord-americanes o britàniques, oficines de corporacions còmplices, etc.

Els sotasignants de la Convocatòria Mundial enfatitzen que el missatge número 1 de cada acció seria:

Fi a l'ocupació militar de l'Iraq

La mort de desenes de milers de civils, els més de 100.000 ferits, la tortura i l'assassinat de presos per part de militars nord-americans i altres realitats de l'ocupació, han posat de manifest el terrorisme massiu d'estat perpetrat contra el poble iraquià.

Alhora, lamentem la mort de més de 2.300 soldats de les "forces de la coalició", mentre denunciem les mentides (armes de destrucció massiva, relació entre Saddam Hussein i Al Qaeda) proclamades en un esforç per a justificar la invasió.

Les accions podrien incloure, per exemple:

Els participants en aquestes accions de resistència civil podrien ser desallotjats i/o arrestats per la policia.

Tot això es pot realitzar en presència dels mitjans de comunicació social i juntament amb una manifestació gran i legal prop del mateix lloc.

L'impacte d'aquestes accions en l'opinió pública , en les mitjans de comunicació i en els governs dependrà de la quantitat de participants que s'hi apleguin i del seu abast i diversitat geogràfica en un mateix dia, així com de la claredat del seu missatge i de les tàctiques disciplinades de no-violència.

Mentre aquesta idea es va difonent per internet i, esperem, pels mitjans de comunicació, ens sembla raonable esperar que centenars d'accions puguin tenir lloc en desenes de països en diverses parts del món, totes elles amb el mateix propòsit: exigir la fi de l'ocupació militar a l'Iraq.

UNA CAMPANYA SOSTINGUDA I CREIXENT

EL CAMÍ A L'ACCIÓ

Si tu o la teva organització esteu interessats en comunicar-vos amb nosaltres sobre aquesta proposta

Contactar:
dm@aglobalcall.org
Convocatòria Mundial a Accions
Voluntown, CT, USA

La nostra pàgina web:
www.aglobalcall.org

Cal tenir present que pel fet de fer aquest contacte inicial, podríeu exposar-vos a algun risc legal.

Si ens mostreu el vostre interès en realitzar alguna acció els dies internacionals de resistència civil no-violenta per a posar fi a l'ocupació militar de l'Iraq, el nostre Comitè Coordinador podria facilitar-vos el correu electrònic d'altres que, en el vostre país, també han expressat el seu interès. Us coneixeríeu i podríeu decidir si voleu treballar plegats.

Estaríem disposats a recolzar els esforços organitzatius locals segons les necessitats de les persones i grups en aquestes àrees. Contacteu amb nosaltres si voleu alguna orientació o ajuda. Us enviarem informació actualitzada que pugui ajudar-vos en la planificació de les accions.

El missatge número 1 de cada acció seria: Fi a l'ocupació militar de l´Irak. Aquest èmfasi ha de ser clar perquè la multitud d'accions arreu del món i al mateix dia, tingui un impacte fort en el públic i en els governs. Les organitzacions nacionals o locals poden, si volen, presentar, a més, un o dos assumptes o exigències, sempre relacionats i mantenint l'enfocament clar i principal: la fi de l'ocupació militar de l'Iraq

El nostre Comitè Organitzador enviaria a tots els interessats una proposta de declaració contra la guerra de l'Iraq, que cada grup podria utilitzar amb el canvis que cregués convenients. A més, els grups tindrien llibertat per a expressar, o no, les seves peticions i motivacions en termes religiosos

DIFONENT AQUESTA CONVOCATÒRIA

Demanem a persones, grups i organitzacions, de totes les parts del món, que avalin aquesta Convocatòria Mundial i que la donin a conèixer a través de les seves llistes de correu o correu electrònic i per a tots el mitjans de comunicació i publicitat, encara que no es comprometin en participar en les accions de resistència civil ni en les manifestacions legals; podrien, simplement, donar a conèixer la nostra convocatòria.

Esperem que aquesta Convocatòria Mundial sigui part d'una campanya sostinguda i des de la base, per a posar fi a l'ocupació violenta de l'Iraq. Per mitjà del nostre Comitè Coordinador, ens agradaria recolzar els esforços que sorgeixin des de la base i treballar conjuntament amb altres persones en l'organització de la resistència civil no-violenta en molts països.

A les persones i organitzacions que optin per organitzar manifestacions legals, sense cap component de resistència civil davant d'instal·lacions del govern nord-americà o britànic i que prefereixin evitar riscos legals i no contactar amb nosaltres, els demanaríem simplement que ens comuniquessin les manifestacions legals que estan organitzant, a fi que, amb un dia d'antelació, puguem informar als mitjans internacionals de comunicació de les accions que s'organitzen en els diversos països

Als qui organitzin accions de resistència civil i ho manifestin públicament amb anterioritat, els hi demanem que ens ho notifiqui igualment per tal que nosaltres puguem informar als mitjans internacionals de comunicació amb un dia d'antelació. Si consideren més oportú no fer-ne publicitat prèvia, els agrairem igualment que ens avisin de l'acció el més aviat possible, per informar, amb un dia d'antelació, als mitjans internacionals de comunicació.

Mil gràcies per la vostra consideració de la nostra convocatòria.

Els convocants

Gary Ashbeck
Baltimore, Maryland, USA
Casa Jonah
Pare Daniel Berrigan, S.J.
New York, NY, USA
Sacerdot catòlic , autor, conferenciant, activista per la pau

Ja saps qui són els germans
Philip i Daniel Berrigan?

Pare Roy Bourgeois, M.M.
Columbus, Georgia, USA
Sacerdot catòlic que va ser missioner a Bolívia
Fundador del Moviment Contra l´Escola de les Amèriques (SOA Watch)
Pare Ernesto Cardenal
Managua, NICARAGUA
Sacerdot catòlic, poeta, escultor, ex-Ministre de Cultura de Nicaragua
Baltimore, Maryland, USA
Casa Jonah
Mons. Pere Casaldáliga
Sao Felix de Araguaia, BRAZIL
Bisbe emèrit de la Diòcesi Catòlica de Sao Felix
Teòleg, autor
Patricia Clark
Nyack, NY, USA
Directora Executiva, Fellowship of Reconciliation
Comité Oscar Romero de Madrid
Madrid, ESPANYA
Comité de Solidaridad con Africa Negra de Madrid
Madrid, ESPANYA
Comunidades Cristianas Populares del Estado Español
ESPANYA
Comunidades de Vanguardia Obrera
ESPANYA
Mairead Corrigan Maguire
Belfast, IRLANDA DEL NORTE
Premi Nobel de la Pau 1976
Co-fundadora, Gent per la Pau
Susan Crane
Baltimore, Maryland, USA
Casa Jonah
Pare John Dear, S.J.
Cerrillos, New Mexico, USA
Sacerdot catòlic, activista per la pau, autor
Rev. Richard Deats
Nyack, NY, USA
Former Executive Secretary and Fellowship Editor, Fellowship of Reconciliation
Marie Dennis
Washington, D.C., USA
Oficina de Maryknoll per a afers globals
Pax Christi Internacional
Padre Miguel d'Escoto, M.M.
Managua, NICARAGUA
Sacerdot catòlic
Ex-Ministre de Affers Exteriors de Nicaragua 1979-1990
Iniciador de l'Insurrecció Evangèlica No-violenta contra l´Imperialisme
Xavier Dias
Ranchi, Jharkhand, INDIA
Editor de ADHIKAR, butlletí mensual Hindi per a comunitats afectades per la mineria
Dorothy Day. Comunitat de l´Obrer Catòlic
Washington, D.C., USA
Jim and Shelley Douglass
Birmingham, Alabama; USA
Casa de Maria Obrer Catòlic
Mons. Thomas Gumbleton
Detroit, Michigan; USA
Bisbe auxiliar de l´Arxidiòcesi Catòlica de Detroit
Rector d´una parròquia urbana, autor, conferenciant, activista per la pau
Padre G. Simon Harak, S.J.
New York, NY, USA
Sacerdot catòlic
Coordinador de l´Antimilitarisme, Lliga de Resistens de la guerra
Jennifer Harbury y Hermana Dianna Ortiz
Washington, D.C., USA
Torture Abolition and Survivors Support Coalition International
Hartford Comunidad de Obrero Católico
Hartford, Connecticut, USA
Pare Francois Houtart
Louvain la Neuve, BÉLGICA
Sacerdot catòlic, professor emèrit de la Universitat Catòlica de Louvain
Membre del Consell Internacional del Foro social Mundial
Judith Kelly
Arlington, Virginia; USA
Representant regional del Servei No-violent de "Pace e Bene"
Presonera de Conciència en el Moviment contra l´Escola de les Amèriques
Kathy Kelly
Chicago, Illinois, USA
Veus per la No-violència Creativa
Eric LeCompte
Washington, DC, USA
Coordinador del Moviment conta l´Escola de les Amèriques (SOA Watch)
Danny Malec
Voluntown, Connecticut, USA
Convocatòria Mundial a Accions
Pare Regino Martínez, S.J.
Dajabón, REPÚBLICA DOMINICANA
Sacerdot catòlic. Coordinador de Solidaritat fronterera
Liz McAlister
Baltimore, Maryland, USA
Casa Jonah
Edel Mihm
Saarbruecken, ALEMANYA
Periodista
Pare Uriel Molina Oliú
Managua, NICARAGUA
Teòleg, fundador i ex director del Centro Antonio Valdivieso. Managua
Pare Ismael Moreno, S.J.
El Progreso, Yoro, HONDURAS
Sacerdot catòlic
Director de l´Equip de Reflexió, Investigació i Comunicació (ERIC)
Pare José Mulligan, S.J.
Managua, NICARAGUA
Sacerdot catòlic, treballa amb les Comunitats Eclesials de Base; escritor, activista per la pau
Mary Novak
Voluntown, Connecticut, USA
Convocatòria Mundial a Accions
Michael O´Grady, S.J.
Cambridge, Mass., USA
Adolfo Perez Esquivel
ARGENTINA
Premi Nobel de la Pau 1980
Harold Pinter
London, INGLATERRA
Premi Nobel de Literatura 2005
Ted Schmidt
Toronto, Ont., CANADA
Editor, Catholic New Times
Ramón Sepulveda Velez
PUERTO RICO
Organitzador comunitari
Cindy Sheehan
Berkeley, California, USA
Mare del soldat nord-americà Casey A. Sheehan, mort a l´Irak el 4 d´abril de 2004
Fundadora de Famílies " Estrella de Oro" per la pau
Es quedà acampada davant de la finca de George Bush a l´agost del 2005, exigint una entrevista amb el president.
Joanne Sheehan
Norwich, Connecticut, USA
Presidenta de la Internacional de Resistents de la guerra
Coordinadora a Nova Anglaterra de la Lliga de resistents a la guerra.
Padre Eugenio Toland, M.M.
BOLIVIA
José María Vigil
PANAMÁ
Teòleg
Dr. Stellan Vinthagen
Department of Peace and Development Research
Goteberg, SUECIA
Rabbi Arthur Waskow
Director The Shalom Center
Philadelphia, Pa., USA
El Rev. Felipe Wheaton
Takoma Park, Maryland, USA
Historiador de l'Amèrica Llatina
Comitè de Solidaritat Indígena-Zapatistas de Washington, DC
Rev. Bill Wylie-Kellermann
Detroit, Michigan, USA
Pastor, escritor de l'Església Metodista Unida
Seminary Consortium for Urban Pastoral Education
Pare Francesc Xammar, S.J.
Tarragona, ESPANYA
Sacerdot catòlic
Del Secretariat Internacional Cristià de Solidaritat amb Amèrica Llatina "Oscar Romero" (SICSAL)
Celeste Zappala
Philadelphia, Pa., USA
Mare del Sargent Sherwood Baker, caigut a l´Iraq el 26 d´abril del 2004
Esglèsia Metodista Unida
Gràcies per la visita
Miquel Sunyol

sscu@tinet.org
24 Desembre 2005
Per dir la teva
Per saber la dels altres
Per veure els comentaris anteriors
Per veure els comentaris més antics
Pàgina principal de la web

Altres temes

El diàleg interreligiós          Catequesi nadalenca         Coses de jesuïtes
Amb el pretext d'una enquesta         Spong el bisbe episcopalià         Altres temes