L'home parallamps

Diàriament es desencadenen al món unes 44.000 tempestes, que produeixen una mitjana de 8 milions de llamps. Malgrat això, les probabilitats que un llamp ens pugui caure a sobre, és més o menys la mateixa que de que ens toqui la loteria jugant cada dia.

Doncs això és el que li va passar a un guardaboscos de nom Roy Cleveland Sullivan, i no una vegada sinó set, de les que incomprensiblement se'n va sortir de totes.

 1942

Tot va començar a l'abril d’aquest any, un dia en què Roy es trobava a la part alta d'una torre de vigilància contra incendis, que havia estat recentment construïda i que no tenia parallamps. La tempesta que es va desencadenar llavors va ser tan brutal, els llamps van caure sobre la torre en diverses ocasions, per la qual cosa Roy va intentar fugir d’on estava. En la seva fugida, Roy va rebre la descàrrega d'un llamp. Aquest li va entrar per la cama dreta a l’alçada de la cuixa i va sortir pel peu, causant-li cremades de consideració i la pèrdua de l’ungla del dit gros, deixant a més, un espectacular forat a la sola de la sabata.

1942, moment  en que  Roy  es tocat per un llamp quan intentava abandonar la torre d’observació

1969

Al juliol d’aquest any es va produir el segon miracle en la vida de Roy. Un dia, mentre conduïa la seva camioneta amb la finestra oberta, de sobte es va formar una important tempesta elèctrica. Un raig li va entrar a dins. L'impacte va deixar Roy inconscient, li va cremar la cara, les celles, les pestanyes i el cabell, i la camioneta va seguir circulant sense control durant molts de metres, aturant-se  justament a la vorera d’un barranc. De les ferides causades pel llamp, Roy va trigar 40 dies en curar-se, encara que durant algun temps no portava celles ni cabells.

1969, un llamp entra dins la camioneta de Roy

1970, estant al pati de casa seva preparant una barbacoa, un llamp cau sobre el fogó metàl·lic causant-li cremades importants a l’esquena. Aquest cas fou presenciat per la seva esposa.

 

Estat en que va quedar l’esquena de Roy  després de rebre el llamp

 

1970, a sobre, reflex del vidre de la finestra on es veu el moment en que el llamp  impacta a  la barbacoa i toca a Roy

1972

Al maig d’aquest any li cau el seu quart llamp quan estava treballant tallant llenya amb una destral al pati de casa seva, el llamp li va cremar els cabells i part del clatell, causant-li ferides de les quals va trigar tres setmanes en curar. És després d'aquest quart llamp, quan Roy comença a pensar que alguna força estranya fa que atregui als llamps, entén que aquesta situació no es normal i comença a sentir por de la mort.

1972, Moment en que a Roy  li cau el llamp a la destral

1973

Un any després, Roy torna a experimentar l'atracció que exerceix sobre a els llamps, i un altre li crema de nou el cap.

Va succeir mentre anava conduint la seva camioneta durant una tempesta. Roy, que havia après ja a prendre precaucions, és va protegir dins la seva camioneta. Quan considerar que el perill havia passat, va baixar el vidre i va treure el cap per la finestra per veure si la tempesta havia amainat. Llavors fou quan li va caure el llamp.

1973, un llamp l'mpacta al cap

1976

El Seu penúltim llamp li va caure a sobre al setembre d’aquest any, quan  estant caminat pel bosc, va veure que s'acostava la tempesta. Roy es va posar a córrer intentant refugiar-se a la camioneta, però no ho va aconseguir, i de nou el llamp li va caure a sobre, aquesta vegada li va provocar cremades importants en un turmell, de les que va trigar tres setmanes abans no va poder exercir de nou el  seu treball.

1976, Roy  es tocat per sisena vegada per un llamp mentre corria

 

1977

Va succeir el 25 de juny d'aquest any, quan  es produeix l'impacte de l'últim llamp, fou quan Roy es trobava pescant en un llac amb una petita barca. El llamp li va entrar pel cap, li va travessar el pit i l'estómac. Aquesta vegada el llamp tampoc li va causar  la mort, però en aquest cas fou el més greu de tots, i va haver de ser hospitalitzat amb greus cremades i lesions, on es va recuperar al cap de varies setmanes d’atencions i cures.

1977, Roy  es tocat  per un llamp per darrera vegada

Roy Sullivan va caure en una tremenda depressió. En el lloc es coneixia com "L'home parallamps" i com és lògic, ningú volia estar massa a prop d'aquest home tan electritzant. Aviat els companys del treball i amics evitaven estar a prop seu per temor, al que consideraven un home un tant especial al haver sobreviscut a l’impacte de set llamps, ja que en aquella zona, els accidents mortal per llamps per desgràcia eren bastant freqüents. Però la gota que va vessar el got fou quan  la seva esposa, li va caure un llamp mentre estenia la roba al pati de casa, estant al costat del seu marit, que en aquesta ocasió va resultar il·lès. El llamp va caure als fils del estenedor i només li va provocar cremades a les mans.

A partir de llavors tothom li va girar l’esquena, companys de treball i fins i tot la seva pròpia esposa el va abandonar.

Degut això, al 1978 Roy es va suïcidar amb la seva arma reglamentària, el seu cos va ser trobat en un bosc per uns excursionistes.

Paradoxalment, Roy Cleveland no va morir per causa d’un llamp, sinó per la depressió que va patir al veure’s rebutjat per amics i coneguts i fins i tot per la seva pròpia esposa

Roy Cleveland Sullivan al 1978, pocs dies abans de suïcidar-se