Sensibilitzar  a la opinió pública de la necessitat de protegir la singularitat que significa la totalitat del carrer Carabassa de qualsevol intervenció arquitectònica que modifiqui l’actual paissatge urbà.  

Pressionar al govern municipal per tal que impedeixi el projecte per part d’una immobiliària de construir una edificació al damunt d’un edifici catalogat d’interès històric per la ciutat. 

Per tracatar d’impedir-ho: 

-Hem presentat un contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Barcelona 

- Hem recollit més de 3.000 signatures 

-Des de finals d’octubre de 2001 venim realitzant regularment tota mena d’actes reivindicatius (manifestacions, concerts, revetlles, dinars, sopars, projeccions de cinema, concerts, recitals de poesia)  organitzats al mateix carrer Carabassa. Hem obtingut el suport i participació de grups i cantants com, per exemple, Manu Chao, Color Humano, Discípulos de Otilia, Radio Raheem entre molts altres (veure Agenda). 

- Hem aconseguit mantenir una presència permanent a premsa. El carrer Carabassa ha estat notícia a tots els principals diaris (veure Premsa) i cadenes de ràdio i televisió. 

- Fotogràfs com Leopoldo Maspons, Oriol Pomés i Colita, han retratat el carrer aportant la seva particular interpretació d’un carrer que poseeix tanta intensitat.  

- Artistes com  Amat, Cesc, Guinovart, Hernández Pijuan, Llena, Ràfols Casamada, Riera i Aragó i Roqué s’han solidarizat amb la reivindicació de salvar el carrer de les urpes de l’especulació, estampant la seva signatura o fent un dibuix en pancartes que pengen dels balcons del carrer Carabassa. 

- Comptem amb la solidaritat i el suport d’arquitectes com Oriol Bohigas, Beth Gali o Benedetta Tagliabue i d’ historiadors com Lluis Permanyer..

-S’ ha redactat un informe elaborat per un grup de arquitectes del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya avalant el bon estat en que es troba la finca número 8 del carrer Carabassa, contradient el plà especial en que s’alertava contra la precària situació de l’immoble. 

- El Manifest “Salvem el carrer Carabassa”compta amb l’adhessió de nombroses personalitats del món de l’art i la cultura com Ventura Pons, Jaume Sisa, Fernando Trueba, Fernando Leon de Aranoa, Ariadna Gil... 

- Hem donat informació i col.laborat en nombrosos treballs realitzats per estudiants de diverses universitats i especialitats sobre el carrer Carabassa i les accions reivindicatives organitzades per el Col.lectiu. 

COL·LABORA

La Caixa de Pensions 2100 0546 0200217249