Les consultes que es van realitzar a aquest web el dia del concurs van ser molt superiors (unes 20 vegades més superiors) de les previsions més optimistes. Pots consultar les estadístiques i veure des d'on ens van veure, a quina hora, etc... Les dades fan referència del 1 al 5 d'octubre a les 12 del migdia.


L'experiència de la transmissió del concurs a través d'Internet ha estat altament positiva i va col.laborar a difondre el món casteller i la ciutat de Tarargona. Un dels punts que presentava dubte, era la qualitat de la transmissió de les imatges, la veu i les dades a través de la xarxa, donat que nosaltres no teniem dades suficients en una transmissió d'aquesta magnitud. Els resultats a posteriori (més de 70.000 hits a les pàgines el dia del Concurs) ens han semblat excel.lents, i això, a més de tot l'equip humà que va trevallar desenvolupant el software i donant el suport el dia del concurs, es deu a un perfecte funcionament de dos àmbits que jugaven un paper decissiu, Tinet i Telefònica. Ambdós van col.laborar dessinteressadament amb el concurs, i cal dir que no podem més que agraïr el suport constant i decissiu paper que van jugar. Ells van ser el passat dia 4 el nostre lligam amb el món exterior a la Plaça de Braus.

Per altra banda no cal oblidar a l'empressa ESSI i a la Universitat Rovira i Virgili que també van fer possible aquest event amb la cessió de tot el material tecnològic que ens feia falta.

Per últim només hem de dir que no hem fet més que posar una primera pedra en una nova forma de comunicar i promoure el nostre Concurs de Castells i la nostra Ciutat, i esperem que en propers concursos es pugui avençar i millorar.

El meu agraïment personal a:

Francisco Alcalá Pedrosa per transcriure les taules de les edicions anteriors del Concurs de Castells de Tarragona. ¿Encara et balla la vista de veure tants castells?

Jaume Fumadó Jornet i a Marc Fumadó Navarro per aguantar de peu no sé quantes hores per emetre les imatges de vídeo en directe. ¿Com teniu els ronyons?

Jaume Aragonès Benaiges, Manuel León Dorado, Manuel León Martínez, María del Mar Nogueira Alvarez i Laura Gabriel Nogueira per facilitar les dades a les autoritats i als mitjans de comunicació. Al menys vosaltres estaveu asseguts.

Vanesa i Marta Alcalá León, les més matineres de tota la plaça que a les 7 del matí estaven col.laborant amb l'equip informàtic i van aguantar fins al final.

Xavier Solé Bru per tot l'apartat gràfic del web. Si, Xavi, jo ho se, aquell grafic que no va quedar tan bé el vaig posar jo :-)

Lluís Solé López i Joan Albiac Llorens per la instal.lació i manteniment dels equips durant la retransmissió. Ho vau fer tan bé que el Lluis va poder fer castells.

Berta Cabré Prim per fer el manteniment de les dades que anava facilitant el Jurat. I tu que pensaves que no podries actuar al Concurs i ves per on, vas actuar d'una altra manera.

Dolors Olivé que vas ajudar en l'entrada de dades i repartir la paperassa entre el Jurat.

Sergi Crespo i Joan Ramon Barrot que vau ser de gran ajuda mentres estàvem instal.lant i fent proves. Espero que una altra vegada no tornareu a embrutar la pantalla amb formatge de pizza: o es treballa o es menja :-)

Dessitjo que la propera edició del Concurs de Castells de Tarragona sigui més expectacular tant des del punt de vista casteller (que enguany ha estat més impressionant que mai) com des del punt de vista de les noves tecnologies: Internet. Segur que prodreu seguir millor que enguany la retransmissió en directe del Concurs i més tenint en compte l'evolució constant d'aquest mitjà.

J.Manel Marchena Targa

Responsable Informàtic del
XVIIè Concurs de Castells de Tarragona

Organitza:

Patrocinen:

Col·laboren:

Email: concurs98@tinet.fut.es

Optimtizat a 800 x 600.

Col.laboració d'ESSI (Enginyeria de Sistemes i Solucions Internet)
en el servidor d'Internet a la plaça de Braus.

Manteniment del Web: Colla Jove Xiquets de Tarragona