2008-2009

Com a cloenda del nostre 20è aniversari ens marquem el repte de presentar un molt bon projecte musical. La preparació de dues obres de Mozart per a cor i orquestra com a concert de Nadal.

El vam estrenar el 20 de desembre a la Prioral de Reus i el repetírem al Morell i a Vilallonga durant el mes de gener.

Un dels actes lúdico-musicals que teníem previstos dins la celebració era un viatge al Ripollès i el férem aprofitant el cap de setmana llarg de Tots Sants. Vam oferir un concert al Monestir de Santa Maria de Ripoll i l'endemà vam pujar amb el tren cremallera cap a Núria, on ens va nevar i tot.

 

Aquest any el Prior de sant Pere ens va demanar per tornar a realitzar el concert de música Sacra del Diumenge de Rams i no vam fallar. Vam preparar peces sacres de Schubert, Brahms i Bach per a cor a capella i per a cor i orgue.

Finalment se'ns va presentar l'ocasió d'enregistrar unes cançons per formar part d'un disc editat per la FCEC. El projecte consisteix en què, cada coral que intervé en el CD canta unes obres pròpies de la seva terra i, per aquest motiu, vam preparar tres peces del compositor Josep Navàs, membre del Cor Mestral. Si no hi ha res de nou, anirem a interpretar-les al Palau de la Música Catalana el proper novembre. Les obres són: El Rei Mariner, Joan, per què no t'alegres i Soneta.

Després d'un curs ple de projectes importants per al cor vam creure oportú no fer el concert de Sant Pere, però sí que, a canvi, vam oferir a la ciutat el concert dels nostres companys de la Capella de Santa Maria de Ripoll, el diumenge 7 de juny. En aquest concert, celebrat a l'església de la Puríssima Sang de Reus, vam intervenir al final amb cinc peces conjuntes.