1998

10 ANYS

Aquest any s'esqueia el desè aniversari de la fundació del Cor Mestral ser per això que, entre tots, decidírem que seria interessant recuperar les peces rellevants del nostre repertori com incorporar-ne alguna d'especial interès.

Amb motiu de les celebracions de la festa de l'oli, vam anar a Riudecanyes el mes de gener, on vàrem interpretar un concert amb peces del Renaixement i Barroc, així com nadales populars.

El mes de febrer vam iniciar l'intercanvi amb la Coral Margen Izquierda de Saragossa, amb un petit concert partit a l'església del barri i refrigeri al centre cultural amb cantada de jotes inclosa.

Aquest any ens va tocar organitzar la trobada de corals de la Roda Coral de la FCEC. Varen venir el Cor Ama-Lur de Salou, Scherzo de Vila-seca i Verge de Berà de Roda.

El mes d'abril es va anar a les Borges del Camp a l'església parroquial.

La primera vegada que creuàrem la frontera va ser aquest mes de maig, per anar a França, on iniciarem el nostre segon intercanvi de corals. Aquesta, vegada amb el Cor Trioline de Narbona.

El segon dia d'estada en terres occitanes vam oferir un concert a la petita localitat muntanyenca i medieval d'Auriac, a l'Aude. Les autoritats ens van rebre amb una senyera, cosa que ens va impressionar.

El juny, a la sala d'actes de la Societat Obrera de Móra d'Ebre, vam estrenar, de manera brillant, el repertori del classicisme vienès; amb els Notturni de W.A. Mozart i quatre cançons de F. J. Haydn. En aquest programa anàvem acompanyats de clarinets, corno di basetto i piano. Aquest mateix concert va ser repetit al Teatre Bartrina, amb pocs dies de diferència. El Centre de Lectura va convidar els assistents i els cantaires a una copa de cava amb motiu de la celebració dels deu anys de la coral.

Com ja es comenta abans, es varen recuperar algunes peces del nostre repertori barroc (Vivaldi i Durante) les quals varen ser interpretades en el tradicional concert de final de curs a la Prioral de Sant Pere, amb acompanyament de l'orquestra i la Coral de noies de l'Escola de Música del Centre de Lectura.

La preestrena d'aquest concert es va celebrar a l'església de Vilaplana.

Com és costum, durant la Festa Major de Misericòrdia, l'Ajuntament va lliurar els guardons de la ciutat. Aquest any van pensar en nosaltres; amb motiu del desè aniversari ens van lliurar una Menció Honorífica. En finalitzar l'acte el Cor va interpretar dues peces, al Saló de Plens.

Durant aquest mes de setembre, els amics de Saragossa ens retornaren la visita. Per tal que coneguessin Reus, que alguns d'ells ja coneixien, els vam organitzar un recorregut turístic pel Modernisme reusenc. Espontàniament van ser interpretades algunes peces a la mateixa Casa Navas.

Al vespre es va realitzar un concert compartit a l'església de Crist Rei, dins dels actes de les Festes de Misericòrdia.

El mes d'octubre ens van demanar la nostra participació en els actes organitzats amb motiu de la inauguració de la Delegació de la Lliga Contra el Càncer a les Terres de l'Ebre, a Tortosa. Es va repetir el concert del classicisme vienès a l'Auditori Felip Pedrell.

Els companys francesos ens van tornar la visita el mes d'octubre d'aquest mateix any. La celebració va consistir, bàsicament, en una visita amb concert i dinar, a la Cartoixa d'Scala-Dei.

Una vegada més, a la Prioral de Sant Pere es va realitzar un concert de Nadal per tancar el cicle anual i l'any del Xè aniversari. Cal considerar, però, que la coral es regeix pel calendari en cursos acadèmics, és a dir que l'últim curs dels X anys seria el 98-99, si es té en compte que el primer curs, el 87-88, només va ser com una continuació de les classes de llenguatge musical per a adults, que es duien a terme a l'Escola de Música del Centre de Lectura.

S'obriren, però, les portes a amics i amigues que volien cantar i així es va anar creant la primera formació del que seria la coral, ja consolidada, del curs 88-89.