I el Sr Josep M. Tarrasa?
 
Foto antiga Sr.Tarrasa  

Va fer seva la frase: "Demanar sense molestar per donar sense ofendre" i amb aquesta filosofia va dedicar la seva vida als altres, a Tarragona, a la seva famÝlia i a la RÓdio.

Josep Maria Tarrasa va nŔixer a Tarragona un 20 d'agost de 1913, i morÝ el 17 de marš de 1996, als 82 anys, a la ClÝnica Monegal de la nostra ciutat.Tarrasa va cursar estudis en el Col.legi dels Germans de les Escoles Cristianes, el batxillerat a l'Institut d'ensenyament mitjÓ de Tarragona i, finalment, va fer el peritatge de l'Escola Industrial de Terrassa.

Amb nomÚs set anys va fer les primeres incursions en el mˇn del Teatre i ja llavors va mostrar molt bones aptituds a l'escena, que es ratificarien posteriorment quan va formar part de companyies professionals de renom. Josep M. Tarrasa tambÚ va encapšalar una companyia integrada totalment per actors i actrius tarragonins, amb la qual va oferir representacions tant a Tarragona com a d'altres ciutats i pobles d'aquesta demarcaciˇ.

Cromo de RÓdio Tarragona

RÓdio Tarragona

La seva popularitat, per˛, va arribar a travÚs de la rÓdio. Precisament per les dots que va demostrar va ser cridat el 1943 per protagonitzar Don Juan Tenorio al Teatre Espanyol de Barcelona, que va obtenir nombrosos Ŕxits.

El seu debut davant dels micr˛fons de RÓdio Tarragona va ser exactament la nit del 20 d'agost de 1933, desprÚs que va aconseguir en concurs la cobdiciada plaša de locutor de la naixent emissora.NomÚs un any desprÚs creava la figura del Maginet, el personatge que tant havia de contribuir a la gran popularitat i amb el qual va iniciar la tasca benŔfica continuada al llarg de mig segle amb gran eficÓcia.

Seria amb l'ajut d'aquest personatge i inestimable col.laborador que al febrer de 1941 va comenšar a travÚs de RÓdio Espanya, a Barcelona, emissions a favor de l'institut de puericultura integral Nuestra Senyora del Carmen de Barcelona. Aquesta tasca la va continuar durant diversos anys i va aconseguir gran quantitat de donatius per aquest instituciˇ. TambÚ a travÚs dels micr˛fons d'aquesta emissora va realitzar una merit˛ria campanya en favor de la leproseria de San LÓzaro.

Cromo del Sr. Tarrasa i Maginet
 

Fotografia Sr. Tarrasa


.... Tornar a la pÓgina principal