MECANICA

 

QUADRE

MANILLAR I MANETAS

POTENCIA I DIRECCIÓ

SUSPENSIÓ

FRENS

RODES

SELLÓ

CANVIS

 

 

 

QUADRE

Es important que el quadre de la btt sigui de qualitat, escull bé la talla del quadre, una mala elecció de la talla pot ser motiu de lesions, així com l'incomoditat del ciclista.

TORNAR

 

MANILLAR Y MANETAS

El manillar pot ser corbat o recte, els canvis estan situats al manillar, igual que els frens, també es pot posar unes banyes així com un compta-quilometres, etc.. L'alçada del manillar respecte el selló ens pot donar mes o menys comoditat així com influir a la conducció. Si posem el manillar a mes alçada que el selló la conducció en baixada serà mes còmoda, però tindrem mes dificultat a la pujada. Si per contra portem el manillar a menys alçada que el selló la conducció será millor a les pujades i tindràs mes dificultats baixant.

TORNAR

 

POTENCIA I DIRECCIÓ

La potencia es la peça que uneix el manillar amb la direcció, l'inclinació i la longitud de la potencia també modifiquen la posició dalt de la bicicleta així també la conducció.

TORNAR

 

SUSPENSIÓ

Avui es difícil trobar una bicicleta sense suspensió davantera, s'ha imposat per la seva comoditat, tot i que fa augmentar el pes de la bicicleta. La suspensió total no te la popularitat de la davantera.

TORNAR

 

FRENS

Es una de las parts que tenen mes importància que estiguin en molt bones condicions. Recordeu que amb l'esquerra teniu el control del fre de la roda davantera i amb la ma dreta la darrera. Vigileu el desgast de las pastilles, si es necessari feu servir paper de vidre per netejar la zona de contacte amb la roda. Recordeu que els frens mullat (Pluja, rius, tolls, etc.) fent perdre parcialment la seva eficàcia.

TORNAR

 

RODES

Esta formada per la Coberta, la camera d'aire (hi ha rodes sense camera d'aire) la Llanta, els Radis i la Boixa. La Coberta es la part que pateix mes el desgast (per el contacte amb el terra) i tindrem que vigilar el seu desgast, així com la camera d'aire per les punxades. La Llanta es la part que esta amb contacte amb les pastilles de fre. Es aconsellable netejar la llanta amb una mica d'aigua i sabó, llimar les pastilles de fre amb paper de vidre per millorar la frenada. De cobertes ni han de molts tipus, segons el terreny que les destinarem.

TORNAR

 

SELLÓ

Hi han molt models i moltes marques, però el que es segur es que desprès de les primeres sortides tindràs molèsties a el cul, unes molèsties que desapareixent a las poques sortides. El selló te que esta en posició horitzontal. Recorda la relació que hi ha entre el selló i el manillar. A les baixades desplaçat cap endarrera del selló i a les pujades cap endavant, això fa que el nostre centre de gravetat s'equilibri.

TORNAR

 

CANVIS

Es aconsellable tindré practica en l'ús del canvis ( Aquesta experiència s'adquireix a base de sortides). Amb la ma dreta canviarem els pinyons i amb la ma esquerra els plats, no és aconsellable creuar la cadena per evitar un desgast prematur de cadena, plats i pinyons. Es aconsellable mantindré força nets de pols, terra, etc. els canvis, cadena, plats, pinyons. No canviar de pinyons ni de plats durant un esforç, ni parats. Es aconsellable equipar la bicicleta amb pedals automàtics, costa una mica al principi, però una vegada estàs acostumat son indispensables.

 

TORNAR