CONSELLS

El primer consell es la revisió de la bicicleta avanç de cada sortida (Cargols, rodes, frens, selló, cadena, canvis, tanques ràpides, etc.), es molt dur tenir una avaria i tornar a casa caminant. Cal mantindré la bicicleta a punt (La bicicleta neta ens farà estalviar en reparacions). Es important portar la bicicleta ajustada a las teves mides (se suposa que la bicicleta es de una talla adequada), una bicicleta mal regulada pot causar lesions. Dalt de la bicicleta s'ha de anar còmode. No esta de mes fer una mica de calentament, es bo començar tranquil i anar pujant el ritme.

Es aconsellable portar el mínim indispensable per reparar una punxada, així com també un mínim d'eines (manxa, extractors de cobertes, pegats; descargolador, allèn, cinta aïllant, etc.) per possibles afluixades de cargols, etc. Com mes llarga es la sortida mes material haurem de portar.

Consulta mapes i guies, estudia la ruta abans de fer la sortida (La cartografia de l'Institut Cartogràfic de Catalunya ens farà servei a casa per estudiar l'itinerari). Consulta el temps de la zona, calcula el teu estat de forma i tècnica, una sortida fora del teu abast pot ser motiu per abandonar la bicicleta, tens que gaudir de les sortides. Tria la ruta que mes s'adapti a las teves possibilitats. Recorda portar suficient aigua (segons l'època del any, a l'estiu calcula mig litre de líquid cada hora aproximadament) i menjar (fruita, fruits secs, barritas energètiques o similars). S'ha de veure abans de tenir set.

Respecta el medi ambient, procura erosionar el mínim possible els camins, respecta la propietat privada, deixa els llocs per on passis igual que estaven, procura no passar per llocs cultivats, No modifiquis les senyals de GR (senders de Gran Recorregut - Pintura blanca i vermella) així com els PR (senders de Petit Recorregut - Pintura Blanca i Groga). Atenció a l'època de caça.

Fes servir sempre guants i casco, una caiguda per petita que sigui pot ser molt dolenta sense casco, es aconsellable portar ulleres per protegir els ulls de pols e insectes, així com fer servir mallot i coulotte. Porta la roba adequada per cada època de l'any, no esta de mes portar un impermeable els dies que amenacen pluja (fes servir roba de colors vius), així com portar una crema per el sol.

Es molt aconsellable deixar constància de la ruta que seguirem i de l'horari aproximat de arribada, s'ha de procurar anar sempre acompanyat (es pot repartir el pes de les eines, etc.). Un telèfon mòbil ens pot treure d'algun ensurt. Si la forma física no ens acompanya es millor reduir la velocitat a les baixades (mes val no comprovar la duresa del terra).

Recordeu la prohibició de fer foc. No feu sorolls innecessaris, respecteu el silenci del medi natural. NO EMBRUTEU