El Centre d´Estudis de la Terra Alta, entitat comarcal, va néixer l´any 1980. Es va crear amb l´anim d´impulsar i coordinar l´estudi, la investigació i la promoció de nostre fet cultural.

Les finalitats que pretenem assolir des del Centre d´Estudis són aquestes:

  • Vetllar per la protecció, conservació, i difusió del patrimoni cultural de la Terra Alta.
  • Organitzar xerrades, conferències, excursions, trobades... i tot tipus d´activitats que contribueixin a un millor coneixement de la nostra comarca.
  • Patrocinar, coordinar i publicar treballs d´investigació o de divulgació, referent a qualsevol àmbit: geogràfic, històric, folklòric, sociològic...
  • Portar a terme tot tipus d´activitats que, no sent especificades en els apartats anteriors siguin en benefici de la nostra cultura.

Durant aquests vint anys hem fet una sèrie d´activitats. Les més rellevants ha estat la publicació de la revista Butlletí del Centre d´Estudis -hem publicat el número 33- i la creació d´una col.lecció: La Baralluga de la qual hem editat tres llibres: El Parlar de la Fatarella del professor de la Universitat Rovira i Virgili Pere Navarro, Les Actes de les Primeres Jornades d´Estudi sobre la Terra Alta, El poblament ibèric i romà a la Terra Alta, de l´autor Enric Puch i Foncuberta.

Per qualsevol qüestió:
ceta@tinet.org