logo-parc-cultural-foia Castell d'Ulldecona: dades generals

Descripció

Vista aèria del recinte fortificat. Autor: TFV. 1998. castell ulldecona

El conjunt fortificat d'Ulldecona es troba situat al damunt d'una elevació, sobre una zona plana superior de forma arrodonida, lleugerament inclinada i que actualment queda delimitada per la línia exterior del recinte emmurallat.

La fortificació es troba dividida en dues parts, la part superior del turó o recinte intern/celloquia i la part inferior o recinte extern. Les construccions que se'n conserven, íntegrament, són: una torre rodona de dimensions reduïdes; una torre principal, de base rectangular, que domina tot el conjunt, i l'església de Santa Maria dels Àngels.

Els tres edificis esmentats delimiten, conjuntament amb una torre andalusina, una muralla, un pas de ronda i una barbacana, un recinte reduït denominat recinte intern. Dins del recinte trobem les estances domèstiques del castell organitzades al voltant d’una plaça central. La muralla perimetral delimita una zona molt més gran, l’albacar o recinte extern. Cliqueu a sobre de les estructures dibuixades al plànol.


Planta del recinte intern del Castell Ulldecona. Autor: TFV. imatges/castell_Ulldecona_recinte_intern Sistema defensiu Sistema defensiu Sistema defensiu Sistema defensiu Sistema defensiu Sistema defensiu Torre quadrada Torre andalusina Torre rodona Església Església Església Sistema defensiu Murall perimetral estances albacar albacar muralla perimetral

 
Qui som? | Mapa del lloc mapa del lloc | Altres | correu | Web creat el 01/01/2006 | Membre de wiccac | Última modificació:

©2006 Toni Forcadell Vericat: Creative Commons License Aquesta obra està sota una llicència Creative Commons. Visió: Mozilla Firefox 1024x768

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! spam softcatalà tinet 36