logo-parc-cultural-foia Castell d'Ulldecona: Consolidació arquitectònica

Les actuacions

torre quadrada 1 Imatge 1. Torre quadrada abans de les intervecions arquitectòniques. S. Viladrich 1985.
torre quadrada 2 Imatge 2. Torre quadrada. Intervenció 1995.
torre quadrada 3 Imatge 3. Torre quadrada. Intervenció 2003
1988/89. La Direcció General d’Arquitectura i Habitatge de la Generalitat encarrega el Projecte Tècnic de restauració a l’arquitecte Jordi Ambrós

1993. Ampliació del camí d’accés.

1994. Primera fase de rehabilitació del castell amb la consolidació arquitectònica de la torre quadrada o torre de l’Homenatge. La direcció d’obra corre a càrrec de Jordi Segura i Cristina Ancochea, arquitecte i aparejadora de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge; l’adjudicació d’obres l’executa l’empresa Construccions Monllau.

1995. Segona fase de rehabilitació del castell que porta a terme l’Ajuntament d’Ulldecona i la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge de la Generalitat amb les actuacions de neteja i consolidació a l’església i a la torre rodona. El Projecte i l’adjudicació d’obres corresponen a l’arquitecte Jordi Segura i Construccions Monllau respectivament; aparelladora Cristina Ancochea.

2001. Realització del vial de circumval·lació per part de la Diputació de Tarragona.

2002/2004. Projecte d’Ordenació de l’Espai Exterior del Castell d’Ulldecona que porta a terme l’Ajuntament d’Ulldecona i la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge amb les actuacions de neteja i consolidació de les muralles i la construcció d’un centre d’acollida, així com la instal·lació de les infrastructures d’enllumenat, aigua i sanejament. El Projecte correspone a l’arquitecte Jordi Segura i a l’aparelladora Cristina Ancochea i l’adjudicació d’obres a construccions INCOEX SL.

Bibiografia: FORCADELL VERICAT, Toni. SEGURA, Jordi (2007): "Castell d'Ulldecona. Intervenció 2003-2006. 1a part. Treballs de consolidació i arqueològics". Raïls, 23, Ulldecona.
Qui som? | Mapa del lloc mapa del lloc | Altres | correu | Web creat el 01/01/2006 | Membre de wiccac | Última modificació:

©2006 Toni Forcadell Vericat: Creative Commons License Aquesta obra està sota una llicència Creative Commons. Visió: Mozilla Firefox 1024x768

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! spam softcatalà tinet 36