13 de maig de 2012

 
Caminada per la ribera del Riu Foix i la Riera de Pontons
Hora sortida: Lloc sortida: Hora arribada: Dificultat: Guiada per: Organitza:
9:00
Parc de la Pau
13:30
Josep Matas
El Martinet - Sant Martí Sarroca
Descripció / observacions

La caminada que proposem té una component d’aventura i de contacte gairebé constant amb l’aigua dels rius i de la frondosa vegetació dels seus voltants com també amb el conreu dels camps.El itinerari passa pel mig del corredor biològic d’aquests dos rius. Caldrà doncs ser curosos i estar atents a la visió de qualsevol animaló i als cants dels ocells de la zona.

Recordem el recorregut que des del Parc de la Pau portarà al participants fins el horts al costat del riu Foix a sota de Fumet, aquí començarà la ruta de senderisme per dins el bosc de ribera i pel costat del llarg i sinuós riu Foix fins a l’indret del pont de cal Sogas. Els caminants creuaran vuit vegades el cabal d’aquest riu, la majoria per sobre de pedres, i sols en dues ocasions, per sobre d’una palanca. Un cop finalitzat el recorregut pel Foix s’anirà a buscar la llera de la riera de Pontons passant per la barriada de la Serra de Baix fins a la zona de la Fassina, i creuar tot el paratge feréstec de la zona de les Valls, sempre al costat de la riera de Pontons i creuant també el seu cabal, per sobre de palanques. Una zona més turística que la del Foix, però no menys vistosa i espectacular.

En aquest recorregut es passar per dues fonts visitables i de les que hi raja aigua. La font de Minella al costat del riu Foix i la font de la Salut al costat de la riera de Pontons.

Com sempre, recomanem portar un bon calçat, aigua i esmorzar.

 

riera de pontons
Riera de Pontons a les Valls (foto arxiu abril 2011)

 

riu foix
La resclosa de Fumet al riu Foix

 

Tot passejant pel municipi
Organitza El Martinet
Sant Martí Sarroca

logo