header image 2  

 

ART


 
 
BENVINGUTS Web en construcció

 

 
 

“Nascuda al Berguedà, aquesta pintora que d’adolescent ha rebut les ensenyances a l’escola Massana, segueix el seu aprenentatge a “Comunicación y Forma” Centre d’art a Tarragona i a l'escola Llacersanvicens de Barcelona, continua la seva formació fent cursos monogràfics a l'escola d'art i disseny de Reus, continuant la seva evolució gràcies a una constant experimentació encaminada a la conquesta de la llibertat en el tractament de les tonalitats, llum i color per reflectir el seu sentiment del paisatge que es fermenta en el somni.
La visió de les obres fan evident l’anterior afirmació, tant sols els sommi li permet prescindir de qualsevol lligam conceptual per plasmar de la forma més espontània i intuitiva la seva imaginació paisagística per tal d’aconseguir les masses cromàtiques, mitjançant pinzellades directes i colors vius ressaltant de forma sorprenent en la mirada del contemplador.
Ha influit de manera sorprenent en la seva pintura el conèixer en Josep Sala (gran pintor natural de Barcelona que va passar els últims anys de la seva vida a Altafulla) recunegut mundialment per les seves obres. Aportant així una pronunciada personalitat transgresora i colorista en la seva obra."

B. Ferrer, catedràtic d’Història

"Decantada pel color de la nautra, Anna Soldevila ha treballat diverses series de paisatges naturals, urbans i retrats. També ha treballat amb pols de marbre amb el qual aconsegueix una experimentació visual que crea textures i sensacions molt diverses. El tema paisatgístic ha estat un tema molt recurrent durant molts anys, però és un tema molt necessari dins del món urbà per a recordar-nos un patrimoni que existeix i que viu amb nosaltres. Una pintura i una explosió de colors que sensibilitza l'esperit a través d'una poesia visual."

Maria Casañas Escarré

"Anna Soldevila es todo un ejemplo de autodidacta. Iniciada en la técnica pictórica del pastel ha ido pasando al óleo en el que se ha entregado con éxito evidente, a la temática del paisaje, apasionada por la Naturaleza, oficio y sensibilidad. Tiene una pincelación sutil, funcional, concisa en el fondo. Precisa, alegre, justa y plena de sinceridad, predominando las manchas y perfecto dibujo.
Sus últimas obras evidencian una sugestiva captación atmosférica de la luz, entregándose con éxito a la inteligente creatividad, junto al equilibrio de volúmenes, consiguiendo felizmente el de la sombras, en propio acento y luminosidad, de trayectoria serena y segura en diáfanos ritmos de índole intimista. En su inteligente creatividad, Anna Soldevila luce su perfecta armonía estilística y creación, en un complemento estructural de diálogo, de comunicación, llegando al fondo de la expresión buscada por la artista, estableciendo un diálogo entre la pintura y ella misma"

Sr. Lluis Amiguet, periodista i crític d'art
(presentació de l'exposició al MUSEUM de Tarragona, 1 juliol 2004)

 

Darrera actualització.............abril 2016 disseny Solé Pedrol.

ANA SOLDEVILA PDF
ENTRAR


 

 

Josep Sala l'últim impressionista
video