[TCC40] ORQUESTRA MELODIA
TCC
 

_Orquestra fundada al Vendrell pel mestre Joan Carné la Pasqua de 1931. The Melody Jazz fou el primer nom oficial que adoptà, una mostra més de la gran influència que rebien els músics d’aleshores del jazz i de la cultura anglosaxona.
_La repressió de la dictadura franquista esborrà els anglicismes del nom orginal, per això a partir de la dècada dels 40 el grup passà a ser conegut amb el nom d’Orquesta Melodía. A la dècada següent el mercat va transformar l’oferta de les orquestres de ball. La demanda de cobles obligà a moltes orquestres a duplicar el seu repertori. El popular mestre Pau Sicart fou el director de la secció de cobla de la Melodia.
_Entre finals dels 50 i començaments dels 60 Ramon Calduch fou el vocalista de l’orquestra. Un període que conincideix amb la popularització de la cobla-orquestra que arribarà a tenir quinze components i una projecció internacional destacable.
_L’any 1992 davant de les necessitats (jubilació d’alguns membres i renovació tècnica) es redueix la formació a deu integrants i se suprimeix la secció de cobla.
_L’Orquestra Melodia del Vendrell és una de les formacions més antigues del Principat que encara està en actiu.

"ORQUESTRA MELODIA"

_Documentació i fons fotogràfic: Xavier Torné (tel. 626 549 228)
Nota
_Aquelles persones que vulguin col·laborar o proporcionar material gràfic poden posar-se en contacte amb el Xavier Torné.
Tornar enrere Imprimir aquesta pàgina Pàgina principal