[TCC41] CONJUNT LAMOGA
TCC
 

_Cap a l’any 1958 l’Hotel Augustus i el Restaurant Lamoga de Torredembarra van organitzar a la terrassa del restaurant un ball diari. El ball es feia en horari nocturn des de les 22:00 i s’allargava fins a la matinada. El projecte es va encarregar a tres músics amb una reconeguda experiència: Josep M. Tost Mulet, pianista, organista i acordionista, reconegut músic que acabava d’arribar de Tànger on havia estat actuant durant cinc anys; Joan Aymerich Gelambí, bateria i violinista, exintegrant de l’orquestra Marabú de Valls; i, Bernardo Ríos, vocalista i contrabaixista i exvocalista de orquestres com Creación (Constantí), Continental i Windsor (ambdues de Tarragona).
Com resulta evident, el nom del conjunt va sorgir de la connexió directa amb el Restaurant Lamoga. Així va començar la carrera musical del Conjunt Lamoga, incorporant l’any següent de la seva creació el saxofonista i violinista Joan Nuñez Brunet, exmembre de la Windsor i la Ruinson.
Cap a l’any 1960 per inaugurar el restaurant de sala de festes Las Palmeras (Tarragona), els propietaris van contractar l’orquestra per amenitzar el ball diari (tarda i nit). El Conjunt Lamoga fou l’orquestra oficial durant deu anys consecutius. Durant aquest període es va incorporar al projecte Josep M. Tell, trompetista, pianista i acordionista —la darrera incorporació— que procedia de la Orquestra Sensació del Vendrell.
Va ser durant aquesta època que es va estrenar Murallas de Tarragona, per anomenar una de les cançons més conegudes d’aquella època, la qual va ser seleccionada per representar a Tarragona al festival de Benidorm. Tanmateix, per qüestions burocràtiques finalment no hi va participar.
L’època daurada del Conjunt Lamoga va ser al restaurant Las Palmeras, autèntic centre de reunió de l’època, fent ball diari i acompanyant a d’altres artistes que setmanalment s’oferien. Cap al 1970 la sala de festes es va reconvertir en un bingo i el conjunt es va disoldre. Paral·lelament apareixien conjunts amb guitarres elèctriques i cançons pop (encara amb comptagotes) que van comportar canvis culturals molt importants.

CONJUNT LAMOGA

"CONJUNT LAMOGA"

_Fons fotogràfic de família Ríos-Hevia | Text: Berna Ríos | Documentació: Xavier Torné (tel. 626 549 228)
Nota
_Aquelles persones que vulguin col·laborar o proporcionar material gràfic poden posar-se en contacte amb el Xavier Torné.
Tornar enrere Imprimir aquesta pàgina Pàgina principal