transparent
transparent transparent

Cicle de Cinema: Asiàtic 2009

foto

 

Desert Dream
Hyazgar, Zhang Lu, 2007 · 123 min · VOSE
Dc.14 · 20:00 · 2 €
· Auditori Caixa Tarragona

Són estranys els habitants d’un petit poble de la regió desèrtica que separa Xina de Mongòlia. La major part han deixat la ciutat després d’haver lluitat durant molts anys contra el desert. Els pocs autòctons que sobreviuen, ho fan plantant plantes en una terra cada vegada més àrida. Una dona coreana i el seu fill s’instal•len al poble enmig de la desesperació dels seus habitants que lluiten, sense obtenir resultats, contra les inclemències atmosfèriques i la progressiva desertització del paisatge. Zhang construeix un petit conte a favor de la convivència i el desenvolupament dels punts en comú que, tot i les grans diferències, ens uneixen. Ho fa amb una mirada pausada, senzilla, gairebé minimalista, però plena de passió en una societat on cada vegada hi conviuen més ètnies.

Tràilerfoto

 

I’m a Cyborg
Saibogujiman kwenchana, Park Chan-wook, 2006 · 105 min · VOSE
Dc.21 · 20:00· 2 €
· Auditori Caixa Tarragona

Un dia ingressen a la jove Young-goon en un hospital psiquiàtric després d’una crisi mental. Convençuda que és un cyborg en combat, Young-goon només s’alimenta de piles i bateries elèctriques. Allí iniciarà una curiosa amistat amb un noi que s’amaga constantment darrera d’una màscara i que es creu capaç de robar les habilitats dels qui estan al seu voltant. Amb un muntatge veloç i dinàmic i amb una fotografia excel•lent, el director renúncia gairebé totalment a la violència que va utilitzar a Old Boy i Sympathy for Lady Vengeance —projectades ja dins de la programació d’Anima’t— per presentar una història d’amor infantilitzat i no consumat que demostra que fins i tot les màquines tenen cor, obrint-nos una porta a un món fabulós, ple d’humor i de somni.


Tràiler

foto

 

Om Shanti om
Farah Khan, 2007 · 168 min · VOSE
Dc.28 · 20:00
· 2 € · Auditori Caixa Tarragona

Arriba la màgia i el color del Bollywood més autèntic de la mà de Farah Khan. La realitzadora, reconeguda pel seu talent com a coreògrafa presenta la segona pel•lícula protagonitzada per l’estrella indiscutible del firmament Bollywood, Shahrukh Khan, i per una nova cara, Deepika Padukone. Om Shanti Om és un homenatge a l’exultant època daurada del cinema de Bollywood durant els vibrants anys setanta. La pel•lícula fa un repàs a la història del cinema popular indi amb un impagable torrent de recursos visuals, on les estrelles de Bollywood del moment hi apareixen fent d’ells mateixos fet que sense cap mena de dubte ha revertit en l’èxit de la pel•lícula, que va aconseguir la major recaptació en el primer cap de setmana d’estrena de la història del cinema indi.


Tràiler