Activitats Efectuades

 

Tornar

Alcover - l’Albiol - Mont-ral - Alcover

Secció de Caminadors Espardenyes de Vetes

Cuadro de texto: Dia 26  de novembre

Normalment, les sortides que fem cada diumenge no les acostumem a comentar, però aquesta ens ha semblat d’allò prou interessant per recomanar-la a tothom qui tingui interès per l’excursionisme.

El punt de sortida és l’ermita del Remei d’Alcover, a la qual s’hi arriba amb cotxe després de 40 minuts de cotxe des de Llorenç i la zona on es concentra la caminada és l’extrem sud, sud-est de les muntanyes de Prades.

Un grup de sis persones, guiades pel Quim Moreno de Sant Jaume dels Domenys, ens vam posar en marxa a 2/4 de 9 del matí. El clima era ideal per emprendre l’aventura, i el recorregut, entre pins, alzines i corriols d’aigua i emmarcat per la varietat de colors de tardor, va fer que l’experiència fos més màgica i intensa. Després de dues hores i mitja de camí, vam arribar a l’Albiol, un petit però pintoresc poble, al peu de la Mussara, on hi vam esmorzar.

El camí de tornada ens va dur fins sota les majestuoses cingleres, on el poble de Mont-ral treu el cap. Vam deixar el camí que a mà esquerra ens portaria al poble, i vam agafar el de la dreta, paral·lel al riu, que vall avall ens va encaminar cap al lloc de sortida. Acompanyats per la remor de l’aigua, vam anar baixant i tot caminant ens vam trobar un parell d’edificacions mig destruïdes i mogudes per la força de l’aigua. La primera, una central elèctrica, que subministrava corrent al poble d’Alcover. L’altra, un molí paperer.

Finalment, l’excursió es va acabar a 2/4 de 3 de la tarda, quan vam arribar on teníem els cotxes i vam tornar cap a Llorenç.

 

                                                                                                        El Grup