Activitats Efectuades

 

Tornar

Cuadro de texto: Dia 21 de gener 2007

El passat dia 21 de gener aproximadament  a les 9 del matí i amb un temps quasi bé  primaveral, vam començar la 4ª. Etapa del GR – 92. Vam sortir concretament de Roses, població situada ran de mar, al nord del golf del mateix nom,  amb direcció El Cortalet – Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, cal destacar , a diferència de les tres primeres etapes que,  la major part del seu recorregut era bordejant  la costa, aquest quart tram, l’itinerari  és per l’ interior.

Arribem a la bonica població de Castelló d’Empúries, (Alt Empordà), prop de la Muga, a uns 4 Km. del mar, el nucli antic  emmurallat, s’hi troba el monument més important de la vila, l’església gòtica de Santa Maria, ja existent el 1007, renovada   i reconstruïda el segle XIV, ha estat anomenada la “catedral de l’Empordà”. Cal destacar la magnifica façana que va ser iniciada el segle XIII i acabada el XV. Després de visitar tots els racons més bonics del poble i la visita obligada a la catedral,  continuem la ruta direcció al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.  Una vegada dins el parc vam poder gaudir de la immensa varietat de fauna, cal esmentar entre els peixos, la carpa i les anguiles, i entre els ocells  migratoris que passen per aquest indret (se n’han observat 328 espècies diferents) ,cal destacar  la cigonya, l’ànec collverd, el martinet menut, la polla blava i el rasclet entre d’altres.

Bé, són ja les 2 del migdia, i  arribem al final de l’etapa, que per cert ens ha passat volant, agafem el cotxe direcció a un bon restaurant per poder gaudir del clàssic i esperat dinar de germanor.

Per acabar d’arrodonir el dia i mentre fèiem el cafè vam rebre la visita del Grup Excursionista de Gràcia, que també feien aquesta mateixa etapa. Van explicar-nos les seves vivències com a grup i com a caminadors.

 

Fins a la propera

 

                                                                                                                     EL GRUP

4ª Etapa GR 92: Roses - El Cortalet

Secció de caminadors Espardenyes de Vetes