El dissabte 21 de juliol, a la tarda, els 17 integrants de la sortida organitzada per l’Associació Excursionista Montmell, sortim cap a Queralbs per agafar el tren cremallera que ens puja fins al santuari de Núria . Després de plantar les tendes a la zona d’acampada, pugem amb el telecabina a l’alberg del Niu de l’Àliga des d’on tenim una bona perspectiva de la vall de Núria, la baixada la fem pel camí del modern Via Crucis aprofitant les últimes llums del dia.

Diumenge, encara fosc, ens aixequem per a esmorzar i sortir a punta de dia.  Amb la fresca del matí enfilem amunt per la vall del Torrent de Finestrelles per després encarar-nos cap a la Coma de l’Embut. Arribant al Pla dels Eugassers podem contemplar la curiositat natural que dona nom a aquest indret, el Forat de l’Embut; es tracta d’un engolidor que fa que el riu desaparegui sobtadament per tornar a brollar uns centenars de metres més avall. Continuem per prats on hi pasturen cavalls i vaques, a mesura que guanyem alçada les pastures van cedint el pas a la pedra de tartera. Es el moment de fer un mos i agafar forces per emprendre l’últim tram, el més ingrat, un seguit de ziga-zagues entre el pedruscall que ens conduiran fins al cim del Puigmal. Ens reagrupem per a fer la foto, son quarts de deu i l’aire és ben fred, es fa difícil d’imaginar la calor que deu estar fent a Llorenç en aquest mateix moment, avui es 22 de juliol però, estem a 2.913 m d’alçada i això es nota. Des d’aquí, la panoràmica es privilegiada, tota la Cerdanya sota nostre, els cims de la capçalera del Freser i del Ter, el Carlit, el Puig Pedrós, el Cadí, la Tossa d’Alp... i una infinitat més.

Ben arrecerats entre els murs d’un bivac fet amb pedres descansem una estona, la baixada la fem pel mateix lloc excepte l’últim tram que, enlloc de seguir cap al Torrent de Finestrelles, ens desviem cap al Pla de l’Ortigar ,fabulós mirador natural del Santuari de Núria. La baixada des d’aquí és directe. Ara manca recollir les tendes i dinar una mica, la tornada a Queralbs també la fem amb el cremallera.

Ascensió al Puigmal 2.913 m

Cuadro de texto: Dies 21 i 22 de juliol del 2006

Activitats Efectuades

 

Pujant al Puigmal

Tornar

Grup al cim

VEURE LES FOTOS