Activitats Efectuades

 

Tornar

Sortida a posar el Pessebre

 

Cuadro de texto: Dies 2 i 3  de desembre

Enguany la sortida del pessebre l’hem fet els dies 2 i 3 de desembre i hem triat la comarca del Baix Empordà.

Dissabte fem una caminada-grimpada per a  pujar al Montclar passant pels Carcaixells d’en Dalmau, es tracta d’un tomb circular variat i entretingut.

Sortim gairebé una trentena entre grans i petits de la masia de Can Llaurador, vora Solius, al poc d’haver sortit passem pel costat d’un menhir, continuem per camí fins a trobar el pas de la Miloca per travessar la petita riera i a partir d’aquí el camí s’enfila fins a la capelleta dels Carcaixells. Ara comença el tram equipat amb cables i cadenes que ens porta al pont penjat, després seguim per la carena rocallosa pujant i baixant el seguit d’agulles, en els trams més drets anem trobant ferros  i cadenes que ajuden a progressar. Després de la parada per dinar una mica, acabem de pujar al cim del Montclar. La baixada la fem per l’altra banda, pel bosc sota els Carcaixells inferiors.

Aprofitem la mica de claror que queda per anar, ja amb cotxe, a veure el dolmen de la cova d’en Daina un dels més grans de Catalunya.

Sopem i dormim a Mas Salvador, antiga masia rehabilitada com a casa de colònies en un bell entorn proper a Romanyà de la Selva.

 

Diumenge, de bon matí, arriben els excursionistes que s’incorporen al grup, després d’esmorzar sortim del mas endinsant-nos en un fabulós bosc d’alzines sureres, voregem el puig Aldric pel nord fins arribar a Can Llac. Fins aquí els més petits i els seus acompanyants hi han vingut en cotxe per alleugerir una mica la caminada, poc abans d’arribar al cim ens retrobem tots.

Posem el pessebre (biodegradable, fet amb fang i matèria vegetal) en un raconet del Puig de les Gavarres, després, la cantada de la nadala.

Com que el cim està eclipsat per la pròpia vegetació, ens desplacem al cim veí, el Puig d’Arques, coronat pel conegut radar meteorològic i amb un mirador elevat per sobre el bosc que ens permet gaudir d’una bona vista de les comarques de l’Empordà i la Selva.

Tornem al Mas Salvador on ens espera un merescut dinar de germanor per als 60 caminadors.

VEURE LES FOTOS