És encara fosc mentre ens dirigim amb els cotxes cap a l’Espluga de Francolí. La cosa no pinta gens bé, un cel molt espès i plovent. Ens n’haurem de tornar al llit o optarem per remullar-nos?. Quan arribem a Montblanc ja amb claror de dia veiem la lluna ben rodona davant nostre, traient el cap entre els núvols. Estem de sort, hem deixat el mal temps darrera nostre, i s’hi quedarà per tot el dia.

Sortim de l’Espluga ja en bici per anar a l’ermita de la Santíssima Trinitat, aquí agafem la pista que, amb una pendent no gaire forta va pujant sense parar per un fantàstic alzinar. Arribem a les immediacions del Xalet Forestal de La Pena on hi trobem les fonts del Deport i dels Boixets. Per una pista més ample continuem pujant fins al coll de la Creu de l’Ardit, ens trobem a la Roser amb l’Adrià i la Mireia que han sortit des de la Pena, som a 1.000 m d’alçada, el paisatge ha canviat, ara les alzines deixen el terreny al pi roig. En aquest punt veiem clar que som a la frontera entre el bon i el mal temps, al nord cel ben clar i al sud cobert i boirós. Baixem cap al Coll de la Mola per després tornar a pujar cap al Clot del Llop i la Mola dels Quatre Termes, una mica més enllà trobem la taula de pedra que hi ha just en el punt on conflueixen els quatre termes (Mont-Ral, Vimbodí, Prades i Rojals), ens entaulem repartits pels quatre termes i aprofitem per esmorzar. Fent un tram més de pista arribem al fabulós mirador natural de Les Tres Creus, per sort la boira s’ha enretirat i podem veure  Mont-Ral , Capafons, la vall del Brugent amb tot el mantell de boscos que l’envolten.

Per tornar desfem camí fins al coll de la Creu de l’Ardit però després agafarem la pista que baixa per un frondós bosc fins a Castellfollit. Després per pista asfaltada i un tram de carretera, passant pel Monestir de Poblet tornem a l’Espluga.

En total uns 45 km i uns 900 m de desnivell acumulat.

Ruta en BTT pel Bosc de Poblet i Muntanyes de Prades

Cuadro de texto: Dia 8 d’octubre del 2006

Activitats Efectuades

 

Tornar

Pujant a la PenaGrup a la Mola d'Estats