Activitats Efectuades

 

Tornar

Cuadro de texto: Dia 25 de març 2007

Travessa per la Serra del Montsant

VEURE LES FOTOS

 Iniciem aquesta ruta de bon matí i encara una mica sota l’efecte del canvi horari pel Coll dels Lladres, Serra de la Llena, tot resseguint el GR 65-5-1 per un corriol que va baixant el barranc de Sant Bartomeu, des d’on podem admirar la fantàstica vista de  Ventadors.

Poca estona després arribem a l’ermita de Sant Bartomeu de Fraguerau, ermita d’estil romànic del segle XII, una de les més antigues del Priorat, on hi habitava pel volts de l’any 1.160 Fray Guerau Miquel. És un indret idíl.lic per a fer un mos.

Un cop esmorzats reprenem el camí pel Congost de Fraguerau admirant aquestes masses rocoses característiques que ha anat modelant l’aigua al llarg dels anys. Arribem a les Cadolles Fondes i a la Font de la Gleva, on ens parem uns instants per veure com el riu s’ha anat engorjant a la roca erosionada formant aquests petits bassals naturals que avui no ens conviden a banyar-nos.

Aquí comença una pista que ens portarà pel Coll del Prat a l’ermita de St. Antoni i tot seguit a l’ermita de Sta. Magdalena, ermita de grans dimensions que se la coneix com la catedral del Montsant. Des de les ermites podem veure Ulldemolins, ens aturem a fer un glop d’aigua ben fresca. Només sortint de l’ermita de Sta. Magdalena trobem el Collet del Jaio Rafel per on trenquem la pista per agafar un sender que s’enfila pel Grau de la Cova del Corb. És una pujada progressiva molt agradable que ens duu a través d’un bosc de pins fins al peu de la Cova del Corb on fem la primera aturada. Qui vol visita la cova del Corb que està a uns 5 min flanquejant a la dreta. És una àmplia balma on els ramats hi tenen recer. Tot seguit reprenem la pujada per fer l’últim tram, Grau del Portell del Peret, fins arribar al Portell del Peret (998 m). Aquí s’hi troben 4 camins, nosaltres seguim pel GR direcció l’Ermita de Mare de Déu del Montsant tot resseguint la cinglera de la Fontalba. Avancem en fila india per la lleixa del cingle, és un tram molt bonic però no s’hi val a badar! Arribem a l’Ermita de Mare de Déu del Montsant, (1.030 m), dalt del cingle de l’Espesset. Aquí fem una altra aturada per menjar quatre ganyips i encara hi ha qui no en té prou i s’enfila fins la Roca Corbatera. Ens ho prenem en calma perquè anem molt bé de temps i ens disposem a fer l’últim tram fins Albarca pel Grau Gran que va baixant per un camí força ample fins els Hostalets, antics hostals en ruïnes, i finalment pels volts de les tres arribem al refugi d’Albarca a punt per seure a taula i dinar.