Activitats Efectuades

 

Tornar

Dissabte, després de sopar a l’alberg de Villanova vora Benasque, amb un cel ben net i poca contaminació lumínica, sortim a contemplar l’eclipsi de lluna. La nit no és freda com suposadament tocaria en aquesta època, i tampoc han estat freds els darrers dies.

L’endemà, diumenge, quan arribem al “Hospital de Benasque” antic alberg de muntanya rehabilitat com a hotel , podem comprovar els efectes d’aquest càlid hivern, l’estació d’esquí de fons és tancada des de fa dos dies per manca de neu, un paisatge similar al que trobaríem en un mes de maig, les obagues encara conserven la neu però les cares assolellades de la muntanya estan netes fins gairebé els cims.

Tot i el panorama, com que hem vingut per fer raquetes anem a provar sort, i l’encertem. Després de caminar uns 20 minuts amb les raquetes a coll per un sender glaçat en algun tram, trobem la neu força continua pel vessant nord d’una petita carena,  partir d’aquí, ja no ens traiem les raquetes tot i que, travessant el Plà d’Estany, hem de passar per damunt de prats i creuar algun rierol.

Pujem a La Besurta pel camí directe, això ens permet practicar la progressió amb raquetes per pendents una mica drets. Des d’aquí, ja amb neu més abundant, continuem la vall del Ésera fins a l’alçada dels Ibons de Vilamorta punt on, vist l’hora, decidim donar el tomb i tornar avall que encara ens queda la baixada.

Un cop a l’Hospital dinem a l’aire lliure aprofitant aquest bon dia que tenim. Han estat unes 5 horetes de camí que han fet que els 10 adults i els 13 joves participants poguéssim gaudir d’aquesta modalitat d’excursionisme.

Raquetes de neu als Llanos del Hospital (Benasque)

Cuadro de texto: Dies 3 i 4 de març del 2007

VEURE LES FOTOS