Activitats Efectuades

Dies 1 i 2 de desembre

Sortida a posar el pessebre a Roca Regina (La Noguera)

 
   
   
Veure Fotos
1er dia

Veure Fotos
2on dia

 

 
  El dissabte dia 1 de desembre, un grup de 8 famílies emprenem el camí vers la terra dels dinosaures: Isona, a la Conca Dellà. Al Museu, ens espera un guia que ens explica com eren aquells paratges fa milions d’anys i perquè hi podem trobar tantes restes fòssils d’aquests animals, uff! Parla dels milions d’anys amb la mateixa facilitat que nosaltres parlem d’hores. Després ens acompanya al jaciment de la Posa, i allà entenem molt més tot el que ens ha explicat abans: veiem el fons marí de fa un munt de milions d’anys, les petjades de dinosaures que potser són forats provocats per les rajades, parlem de les teories de la seva extinció, etc...sembla que progressem adequadament.

Dinem a l’ermita de la Posa i després anem al jaciment d’Orcau per veure les petjades i sembla mentida com sense el guia no veiem res clar...potser no progressem tant. Per compensar el desencís, visitem el poble i el seu castell que sí que es veuen bé. Com que es fa fosc marxem cap a Tremp, ens instal·lem a l’alberg i fem una volta abans de sopar.

El dia 2, després d’esmorzar ens dirigim en cotxes fins a l’entrada del barranc del Bosc, amb els que s’han afegit al vespre i al matí som 37 excursionistes. Comencem a caminar enmig d’una espessa i freda boira que no ens deixa veure res, però al cap de poc, s’aclareix i ja podem contemplar Roca Regina amb tota la seva majestuositat, - els escaladors semblen formigues!- travessem el llit del barranc per enlairar-nos en ziga-zaga per una canal.

 

 
Arribem al Serrat Pedregós, lloc escollit per deixar el pessebre, ecològic i biodegradable, que de ben segur alegrarà la dieta de les cabres dels voltants. El paisatge que la vessant nord del Montsec ens ofereix, és una lliçó pràctica de geologia i de vegetació, molt ben conservat en un indret feréstec. Baixem cap a l’estació de Cellers i resseguim el pantà de Terradets per la carretera vella fins al punt d’inici. Dinem a l’alberg i retornem a Llorenç.
 
 
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat