Activitats Efectuades

Dia 22 d'abril del 2007

Formigosa i Montagut
Secció de caminadors Espardenyes de Vetes
 

ESPARDENYES DE VETES I GRUP ESQUELLES, DE NOU CAMINANT PLEGATS (CAPÍTOL IV)

El cap de setmana del 22 d’abril, el grup excursionista AmerencEsquelles i el grup Espardenyes de Vetes, de l’associació Excursionista Montmell, ens vam retrobar de nou, aquesta vegada però, a Llorenç.

A les 8 del matí, sortim de la Casa de Cultura amb els cotxes fins a Valldosera. Aquí comença la caminada, enfilant-nosdirecció el Montagut. Quan arribem a la cruïlla on hi passa el GR-172, -és el que ve de Montserrat- , ens endinsem per un corriol que ens portarà fins dalt del Formigosa (1002m), el cim més alt del Penedès.

Des d’aquí dalt , contemplant la natura, et passa el temps massa de pressa, però hem de continuar la ruta. Baixem per l’altre vessant de la muntanya, la baixada és suau, el camí està ple de grèvol i de boix, i tot xino xano, arribem a la font de Jubany, on hi trobem un avituallament de cinc estrelles.

Aquí,recuperem forces per continuar fins a l’ermita de Sant Jaume de Montagut i, començar la pujada al Montagut(960m), amb pas tranquil anem vorejant la muntanya i entre anar mirant i cantant, apa, ja som dalt. Aquí, sí que ens hi quedem una bona estona, doncs , hi ha molt per poder contemplar. Bé, el rellotge no s’atura i hem de posar direcció a Valldosera, on hi tenim els cotxes que ens portaran a un bonic restaurant situat en plena natura. Arribem a quarts de 3 de la tarda i després de l’àpat reglamentari, arriba l’hora dels comiats, amb el grup amerenc, una cosa si ha quedat molt clara, que el proper intercanvi serà a les terres gironines.

Fins la propera

El grup

Veure
Fotos

 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat