Activitats Efectuades

Dies 27 i 28 d'octubre

Travessa de la Serra del Moncayo (Soria - Saragossa)

 
   
   

Veure Fotos 1er dia
Peñas de Herrera

Veure Fotos 2on dia
Moncayo

 
Peñas de Herrera
 

El passat dia 27 Octubre tot i la pluja que feia a Llorenç un bon grup de gent vàrem sortir direcció Zaragoza, més concretament cap a un poblet molt pintoresc anomenat Talamantes. A mesura que avançàvem el temps va anar canviant i vam arribar al destí amb un bon sol.

Després de fer un mos una part de la colla vam iniciar tot seguint el GR 90.1 la pujada a las Peñas de Herrera. A l’inici del camí ens endinsem pel barranc de Valdeherrera on trobem més vegetació, pollancres, alzines, farigola i espígol entre d’altres,i admirem els colors que ens ofereix la tardor. De seguida que comencem a pujar el terreny és molt més àrid i tenim més aprop les formacions rocoses que formen les Peñas de Herrera. Anem a un bon ritme i en poc més d’una hora ens plantem a la base de les formacions rocoses d’origen càrstic. Des d’aquí tenim una visió avantatjosa de la vall però tot i així alguns pugem a la penya central que es pot accedir grimpant per una petita canal. Un cop ja hem gaudit del paisatge baixem ràpidament cap a Talamantes on recollirem els cotxes per anar cap Alcalá de Moncayo.

Després de situar-nos a l’Albergue juvenil de Alcalá de Moncayo alguns encara els hi queden ganes de fer excercici i tot aprofitant el rocòdrom que té l’alberg practiquen l’escalada ja amb la posta de sol.
Rocodrom Alberg

L’endemà diumenge després d’haver posat els rellotges en hora ens dirigim de bon matí cap a la Fuente de los frailes on ens haurà de recollir l’autocar que ens portarà a l’inici de la ruta. Tot i la nostra puntualitat, que no llorencenca, ens hem d’esperar una estona perquè l’autocar es retrassa, sortosament tot queda en un petit ensurt. Sortim doncs ja de Cueva de Àgreda (Soria) i iniciem el camí envoltats de roures que semblen sortits d’un quadre customista tot seguint el riu Mulas i ens anem endinsant al barranc de Colladillo. Quan arribem al naixement del riu ens desviem cap a la dreta i és aquí on comença l’ascenció més dreta. Seguim la canal fins arribar al coll que separa el cim del Moncayo i el Cerro de San Juan. Ja des del coll pugem un llomet fins arribar al cim del Moncayo (2.315 m) . El temps ens acompanya molt, fa un sol espectacular i no bufa gens el cerç tan típic d’aquesta zona. Aprofitem doncs per gaudir de la vista, menjar quatre ganyips i fer-nos la foto de grup.

Cim cel Moncayo
 
Baixant del Moncayo Un cop recuperat l’alè iniciem el descens per la banda aragonesa que està molt més transitada. La baixada és per un camí pedregós que va fent ziga-zagues i on sembla haver glaçat la nit passada perquè el que no està trepitjat és un mantell blanc.
Arribem al Santuari del Moncayo just per dinar, cosa que agraïm perquè després de l’esforç la gana apreta. Un cop satisfets els estómags agafem el senderó que ens portarà als cotxes. Un camí que es fa d’allò més agradable a través de bosc de faigs, bedolls i grèvols. Al cap de poca estona retrobem els cotxes i enfilem el camí de retorn cap a Llorenç.
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat