Activitats Efectuades

Dia 17 de juny del 2007

Itinerari per les ermites de Sant Joan i Santissima Trinitat i
Via Ferrada Feixa del Colom - Montblanc

 
Ermita de Sant Joan Pujant a Sant Joan
Cova de  Nialó
   

Veure
Fotos

Diumenge 17 de juny al matí, des de la muralla medieval de Montblanc i seguint el GR-171, sortim junts els caminadors i els que volem fer la ferrada de la Feixa del Colom. Al cap d’una estona deixem el camí principal per emprendre el GR-175 que, seguint un bonic sender amb decidida pujada per el bosc, ens ha de dur fins a l’ermita de Sant Joan. El cel està enteranyinat i l’elevada humitat ens fa suar de valent.

Al cap d’una hora arribem a l’ermita construïda enmig d’una faixa rocosa, actualment en molt bon estat de restauració gràcies al treball d’una colla de voluntaris. A l’esplanada que hi ha sobre l’ermita s’hi troba un privilegiat mirador on es pot contemplar el paisatge des de la Conca de Barberà fins al Pirineu. Antigament, per Sant Joan, s’hi encenia una foguera que servia d’avís per encendre totes les fogueres de la comarca.

Aprofitem per anar a veure la cova de Nialó on Na Elionor d’Urgell hi feu vida ermitana els seus darrers anys.

Després d’esmorzar plegats vora el mirador, el grup de caminadors continua l’itinerari en descens cap a l’ermita de la Santíssima Trinitat i seguidament cap a la de Sant Miquel per tornar a Montblanc seguint un tram de la Ruta del Cister.

Els altres anem a la fer la via ferrada, un itinerari equipat amb grapes de ferro i cables per l’autoassegurança que ens permet progressar per la verticalitat de la roca. Com que som tanta colla entre grans ijovenets, ens hi estem una bona estona. En acabar, fem la tornada pel mateix camí.

 
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat