Col·laboració amb el 7è ViGralla

Com ve sent habitual, el matí del dissabte del ViGralla es du a terme una activitat relacionada amb l'esport. Enguany no podia ser una excepció. L'acte, que consistia en fer una caminada entre vinyes de 2 elaboradors locals, es va desenvolupar al municipi de Bonastre, en un matí totalment primaveral.
Primer vam començar amb el Sebastià Pié, del celler Cal Lluïsot, que ens va rebre a la font de l'església amb un còctel de benvinguda per hidratar-nos per la matinal.
Vam agafar el camí de Salomó, que travessa totes les finques del Sebastià, durant uns 2 km, fins a arribar a la part més alta de la seva finca on hi té un mirador que s'hi veu bona part de l'Alt Camp, i unes vistes privilegiades del municipi. Allí, per agafar aire, ens va servir un vi blanc de Moscatell, fresc i afruitat, adient per combatre la calor. Després de un petit descans amb la copa de vi a la mà, vam tornar enrere pel mateix camí, fent parada a  la seva masia, acabada de restaurar, on ens va fer un tast d'olis de diferents sabors, que més d'un el va emocionar.
De retorn a Bonastre, era hora d'agafar altre cop el cotxe i anar a visitar la finca del Eduard Pié, del celler Sicus.
L'Eduard ens va fer una benvinguda tot explicant la situació geogràfica on ens trobàvem, el Massís de Bonastre, que dóna un punt especial als vins d'aquella zona. Tot passejant per la seva finca arribava l'hora de veure un projecte pioner i innovador, la vinificació del vi a la mateixa finca dins d'àmfores de  fang enterrades sota terra entre passada i passada. Quelcom únic, com l'Eduard, que ens va transmetre la seva passió per la seva feina.
Finalment vam poder tastar el vi que elabora dins d'aquelles àmfores, i la gent va quedar ben enamorada.
Un any més gaudint amb el ViGralla del vi, la vinya i l'esport!

Joan Giralt