29 d'octubre

Excursió a la Cova de la Guilla

Recorregut: Llorenç, Sant Jaume, Gatell, Gomila, Fondo Gros, Cova de la Guilla, Torrent de Llobets, L'Hostal, Llorenç.
Distància: 17 Km  
Horari: Unes 4-5 hores

Homenatge als 100 aniversari del Sr. Ràfols

Fa anys, molts anys, un mestre d’escola s’arriscava a prendre d’excursió als seus alumnes per celebrar el dia del seu sant. L’objectiu de la ruta era la cova de la Guilla o la cova de l’Olla, l’objectiu pedagògic era aprofitar els recursos naturals per transmetre els seus coneixements (classe de matemàtiques al pi de Llobets inclosa) i l’objectiu lúdic era gaudir d’un dia a la muntanya deslliurant als alumnes d’estar tancats a l’aula. Aquestes excursions van significar per a molts nois i noies la descoberta del plaer de caminar per boscos i muntanyes, i de més grans molts hem seguit buscant noves rutes i cims per on trescar gaudint del paisatge.

Aquest mestre, el Sr. Ràfols,  enguany ha arribat als 100 anys. No en són pocs!!! Per això des de l’AEM vam creure que el millor homenatge que li podíem fer, era retornar una vegada més a la cova de la Guilla, als nostres inicis. L’èxit de convocatòria va ser aclaparador: en total 120 persones de les quals 68 van sortir des de Llorenç i la resta des de Gomila, lloc on vam reunir-nos tots per esmorzar. Allí vam tenir la sort de poder compartir una estona amb el Sr. Marcel, que content i sorprès de la gentada, ens acollia  en companyia de filles, nétes i besnéts. No ens vam poder estar d’obsequiar-lo amb una samarreta de l’AEM, petit detall símbol de ser un més de la colla. Nosaltres volíem retre-li  homenatge i va resultar que va ser ell qui ens va homenatjar amb la seva presència. Estem molt agraïts a la seva família per haver-ho fet possible. Quan ens vam allunyar en direcció a la cova de la Guilla, ens vam acomiadar d’ell i amb un somriure als llavis  ens digué: ”el meu cor va amb vosaltres”.

Quan vam arribar al corriol que porta a la cova, ens vam haver d’organitzar: tota aquesta gentada no hi cabíem pas...però l’ambient era molt festiu i vam fer cua estoicament tot aprofitant el bon dia. Superada la prova de la cova, vam seguir per dividir-nos al cap de poc en ruta mini, curta i llarga. Tothom va gaudir d’unes hores a l’aire lliure segons les seves possibilitats perquè la senzillesa de la ruta i la humilitat de la cova van contribuir a fer UN GRAN DIA.

Per molts anys Sr. Marcel Ràfols !!!

Montse