JORNADES DE CINEMA DE MUNTANYA
Veure cartell

Amb la projecció de 4 pel·licules premiades al darrer
Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

 

Lloc: "La Cumprativa"
C/ Francesc Macià, 29 de Llorenç del Penedès

 
Dijous 21 de maig a les 20:30

MISSION ANTARCTIC
Guido Perrini. Suïssa. 2013. 39’
Premi GrandValira a la millor pel·lícula d’Esports de Muntanya 2014

 
Xavier de la Rue, el millor snowboarder del món, vol viure una aventura completa a la fi del món. Mitjançant unes imatges espectaculars, la pel·lícula ens explica una història de
navegació, muntanyisme, snowboard, natura salvatge i descobertes inesperades als vertiginosos pendissos nevats de les muntanyes que moren a l’oceà Antàrtic.
Veure Trailer
 
GUIDES & CIE
Gilles Chappaz. França. 2014. 72’
Premi FEEC a la Millor Fotografia 2014
 
Creada el 1821, la Companyia de Guies de Chamonix és la primera i més antiga del món. La seva històrica organització se sustenta en dos pilars: la distribució de les tasques i un fons de suport als guies que han patit accidents a muntanya. Però, qui són aquestes dones i homes que han triat fer de la passió per les muntanyes el seu ofici?
Mitjançant impactants imatges d’escalades al massís del Mont Blanc, el documental és un retrat d’aquest extraordinari grup de professionals.
Veure Trailer
 
Dijous 28 de maig a les 20:30
VIGIA
Marcel Barelli. Suïssa. 2013. 8’
Premi Mountain Wilderness 2014
 
“El meu avi m’explica una història que s’ha inventat i em demana de fer una pel·lícula: per causa de l’enverinament, per pesticides i altres substàncies tòxiques, una abella decideix deixar el seu eixam a la recerca d’un lloc més segur per viure”. Marcel Barelli, realitzador.
 
VALLEY UPRISING
Peter Mortimer i Nick Rosen. EE.UU. 2014. 98’
Gran Premi Vila de Torelló 2014
Premi BOREAL al millor guió
 
La Vall de Yosemite sempre ha estat considerada la meca dels escaladors. Alguns d’aquests hi han establert la seva llar i els avenços més importants de l’escalada s’han produït en les seves parets. Personatges com Robbins, Harding, Bachar, Bridwell, Hill, són els protagonistes d’aquest documental definitiu sobre la història de la vall més emblemàtica de l’escalada.
Veure Trailer
 
Totes les pel·licules son en versió original subtitulades en català