Activitats Efectuades

Dia 30 de maig 2015

9ª Pedalada Nocturna en BTT

Secció de BTT


Recorregut:  Llorenç Pdès–Banyeres Pdès-L’Arboç-Clariana-Rocallisa-La Gornal-Casa Roja-Llorenç Pdès.
Distància:  24 km.
Desnivell acumulat: 240m.


 

 

Només 7 valents ens trobem per fer la Pedalada Nocturna un any més, desafiant a tothom que es troba amb els morros enganxats a la tele per veure la Final de la Copa del Rei de Futbol, entre el Barça i l'Athletic de Bilbao.
Iniciem la ruta per camí asfaltat en direcció a Banyeres del Penedès, a mitja pujada ja trepitjem terra i pedres. Passem per davant de Santa Maria del Priorat, una esglèsia del segle XII que custodia el cementiri.
Creuem el camí asfaltat i enfilem camí cap a L'Arboç del Penedès. Arribem passant per sota la via del tren i esquivar amb molta cura un fil elèctric mig despenjat que el dia abans no hi era.
En arribar anem a creuar la N340 i, amb l'última claror del dia, comencem a pujar suaument en direcció a Clariana Cal, on prenem contacte amb la immensa explotació minera que deixa un forat enorme al terra.

 

 

 
Ja arribem a Clariana, on parem per menjar un entrepà en un parc molt tranquil.
En acabar passem pel camp de futbol i comença el tram més bonic, entre pins en endinsem al bosc per un sender divertit en pujada inicial suau i després en baixada serpentejant divertida i fàcil. Deixem el sender i trobem una pista ampla on quasi aixafem un gran gripau que fuig de nosaltres fem saltirons. Després de fer unes fotos continuem avall.
Una estona més tard i uns quants senderets fem una desagradable troballa: un abocador il·legal amb restes de la construcció, on un dels nens aprofita per fer les seves necessitats sense perdre la bona educació! Així som a l'AEM, sempre educats i respectant el medi.
Una estoneta més tard arribem a Rocallisa, ara deixem enrera els senders del bosc i tornem a les vinyes, arribant a La Gornal.
 

 
Seguint el GR-92 un tram ens desviem cap a Casa Roja, i ja enfilem el camí asfaltat del cementiri de Llorenç del Penedès. Ara tots tanquem completament els llums i a les 12:05 fem l'últim km de la ruta només amb la llum de la lluna, ara en mode creixent i il·luminant suficientment el camí.
Arribem a la Casa de Cultura i acabem la ruta tots ben feliços!
Fins l'any vinent que celebrarem el 10è aniversari de la Pedalada Nocturna!

Toni
 
 
Veure l'itinerari al

 

 
 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

9a Pedalada Nocturna
 

Fotos: Toni Tello

 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat