Activitats Efectuades

Dia 23 de març 2014

El Castell de Marmellar

Excursions en família


Recorregut:  Urb. La Talaia – Marmellar – Castell de Marmellar – Marmellar – Urb. La Talaia.


 
Ens trobem uns quants caminadors a la Casa de Cultura i enfilem carretera amunt en cotxe cap a La Talaia.
En arribar comencem a caminar per un sender en pujada cap al punt més alt del recorregut, vora les antenes, i comencem a baixar cap al caminet que ens durà a Marmellar. Aquí ja tenim dues baixes que per una indisposició han de deixar-nos. Aquest camí és complicat a l’inici, però més endavant és més planer i fàcil fins i tot pels senglars ja que trobem molts rastres de la seva activitat remenant el terra per trobar menjar.
 

 


En arribar a Marmellar ens reunim amb la resta del grup, en total som 21 caminadors valents decidits a  fer front al fort vent que bufa.
Iniciem la baixada cap a la Riera de Marmellar que anirem seguint fins veure per fi la torre del castell dalt d’un promontori, vigilant el camí i el seu accés.

 

 
En arribar al castell de Marmellar podem gaudir d’una visita a l’ermita que avui té la porta oberta. En caminar pel terra polsegós, milers de cucs dansaires ballen davant els nostres ulls enfilats als raigs de llum que s’escolen per les finestres.
Un cop acabats els entrepans i feta la foto de grup, iniciem la tornada pel mateix camí, abans de baixada i ara de pujada.
 

 

En mitja hora tornem a ser a Marmellar on xafardegem pels carrers i cases en runes. Els més petits fam l’últim tram en cotxe que ja estan cansats i la resta seguim muntanya amunt fins arribar on tenim els cotxes.
Al final hem tingut un dia ventós, amb un sol radiant i bones vistes.
 
Toni.

 

 
 
Veure l'itinerari al

 

 
 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

Castell de Marmellar
 

Fotos: Toni Tello

 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat