Activitats Efectuades

Dia 11 de maig 2013

Tast de vins al cim del Montmell

Col·laboració amb VIGRALLA 2013


 

Aquest dissabte 11 de maig es va realitzar un tast de vins al cim del Montmell, dins dels actes del Vigralla 2013 i amb la col·laboració d’AEM (Associació Excursionista Montmell) i el Centrex de Sant Jaume.

 
 

El dia va acompanyar i l’activitat va ser un èxit, hi van haver 73 participants que des de l’àrea recreativa del Montmell van pujar cap a l’Església nova, després el camí s’enfilava fins a l’Ermita romànica de Sant Miquel, seguint cap a la Creu i des d’allà, per la carena, fins a la Talaia, el cim del Montmell a 861 m. Un cop dalt, després de contemplar tota la comarca del Baix Penedès i l’extensa vista que s’hi albirava, els representants dels 3 cellers dels quals es feia el tast van procedir a l’explicació:

- Pere Lluch, del celler Un sol cel, que va presentar el vi: “ós pedrer” (100% xarel·lo)

- Pierre-Etienne Chevalier, del celler Cal Lluïsot,  que va presentar el vi: “Equinocci Estiu 2012” (100% garnatxa blanca)

- Xavier, del celler Jané Ventura, que va presentar el vi: “Finca Els Camps” (100% macabeu)

 

 

Entre tast i tast, va acompanyar el toc de les gralles i el timbal, i al final dels tastos, es va fer un brindis de tots els participants. Després, la baixada va ser direcció Cal Magí Vidal, passant per l’impressionant Pi de les tres Soques; un cop baix, el camí seguia un traç planer i ombrívol tot vorejant la serra per la banda obaga. El tomb és circular així que es va arribar de nou a l’àrea recreativa, el punt de trobada i pàrquing de cotxes.

 

 

Aquest ha estat el primer tast de vins al sostre del Baix Penedès, una experiència per tornar a repetir.

Marta Coll

 
 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

 
Vigralla 2013
 
Fotos: Xavi Benito
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat