Activitats Efectuades

Dia 17 de febrer 2013

Tossa Plana de Lles 2916 m

 


Itinerari: Cap de Rec, El Pradell, Pla de les Someres, Tossa Plana.


 
Matinem molt per esmorzar al refugi de Cap de Rec, abans de començar l’ascensió. El dia és esplèndid i prometedor, per això enfilem la pujada, que serà llarga i mantinguda, a bon ritme. De tant en tant ens aturem i contemplem, a la nostra esquena, la serra del Cadí, imponent muralla desafiadora, amb la plana cerdana tapada per la boira.
 

 

Ja ens havien avisat :”ep! Que són 1000 metres de desnivell,  que la Tossa Plana només ho és quan ets al cim, abans sembla que no s’acabi mai” per això quan ja portem una bona estona, ens aturem per menjar i reparar algunes butllofes martiritzadores. Caram, ha sigut parar nosaltres i sembla que la resta de gent que puja se n’ha adonat que també es pot parar, ens ajuntem una bona colla, en una raconada sense neu.

 

 
Quan arribem al cim, la recompensa és total: el paisatge s’obre tot al llarg del Pirineu i contemplem embadalits  tanta grandiositat. Contràriament al costum, la vessant Catalana resta sota un mar de boira i la vessant Francesa es veu clara i assolellada, ens entretenim identificant cims i valls coneguts, expliquem rutes i en planifiquem d’altres.

 

 

Es fa tard, i emprenem la baixada. Els esquiadors,  que llisquen ràpids, són considerats i es van esperant a que arribem els “raquetistes”. Quan ens retrobem a l’aparcament, ens felicitem, donem l’última ullada a la muntanya i amb el pensament ens acomiadem de la Tossa. A reveure.

Montse

 
 

 

 
 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

Tossa Plana de Lles
 

Fotos: Xavi Benito

 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat