Activitats Efectuades

Dia 13 d'octubre 2013

Itinerari pel Parc del Foix

 


Itinerari: Castellet-Cal Balaguer-Casa Alta-Pic de l'Àliga-Turó de la Pòpia-Mas Pigot-Torrelletes-Castellet.


 

Aparquem els cotxes a l’esplanada condicionada a la part alta del bonic poble de Castellet.(115m.)
      Comencem a caminar seguint el GR-92 arran d’una font i entrem a una pineda. Els senyals de GR ens baixen cap al torrent de la Font de l’Alzina, per després enfilar la carena del Planot, que, per sòl rocós, i clivellat per multitud de cocons i pèlags (que conserven l’aigua de pluja durant molts mesos), ens portarà fins el caseriu deshabitat de Can Balaguer (260 m).

 

 

El dia és xafogós i les vistes un xic emboirades. Continuem pujant per la pista, passem a prop de Cal Cremat, casa en runes abandonada el 1967, que encara conserva el forn de pa; més enllà trobem les runes de Cal Cassanyes (abandonada també el 1967), i arribem entre vinyes (i més d’un ciclista de muntanya), a la Casa Alta (320 m). Després de treure el nas per les diferents estances que resten dempeus d’aquesta masia ramadera d’origen medieval, marxem pel GR en direcció al coll de Cal Deus (365m), el qual és presidit per una gran fita de terme. Girem a l’esquerra per a pujar el Turó de les Tres Partions (435 m), situat a la confluència dels termes de Castellet i la Gornal, Olèrdola i Canyelles. Fem via per anar al Puig de l’Àliga (465m), punt més alt de la nostra sortida.
    

 

 

Esmorzem i marxem en direcció al Turó de la Pòpia, per anar a buscar el camí que, passant pel Coll Blanc, ens acostarà fins al Turó de la Sanabra (376m). Baixem cap al fondal de la Pallissota i, pel costat de boniques vinyes, arribem a Mas Pigot, antiga masia que ha estat restaurada i convertida en allotjament rural. Aprofitem que encara hi ha raïm per collir-ne i mengem uns gotims dolços i madurs que ens ajuden a seguir el corriol pel bosc fins a Torrelletes (190m). Travessem el poble i, pel senderó senyalitzat, anem fins a Castellet, on acabem aquesta complerta matinal.

Pere Anton

 

 
 
Veure l'itinerari al

 

 
 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

Parc Foix
 

Fotos: Pere Anton Palau

 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat