Activitats Efectuades

Dia 29 de desembre 2013

Travessa de Cabra del Camp a Miramar

Secció de caminadors Espardenyes de Vetes


Recorregut: Cabra del Camp, replà de Sant Ramón, coll de Coloma, Tossal Gros, coll de Prenafeta, estrets de Ferrús, Tossal de la Somerota, La Cogulla, Miramar.
Distancia: 15 km aprox.
Desnivell: 900 m aprox.

 
Avui ens posem a caminar ben d’hora, ben d’hora, ben d’hora. Encara és negra nit quan enfilem el camí que en forta pujada ens portarà al replà de Sant Ramon, de pas anem a veure la cova dels Miquelets  i un forn de calç  a la vora del camí. A l’altra banda del coll de Cabra els aerogeneradors fan la seva feina  a tota marxa gràcies al vent que ens acompanyarà durant tot el trajecte.
 
 

Ara  planegem, ara baixem per tornar a pujar, ara passem per un frondós bosc ( el del Rector) amb grans exemplars de grèvols carregats dels seus fruits vermells, i així arribem al coll de Coloma: -Que no esmorzem? -No, ho farem després del Tossal Gros (867 m) que estarem més arrecerats del vent. I apa! amunt cap al cim. Allà dalt fa un vent que just ens va per fer la foto de grup però seguim gaudint d’unes esplèndides vistes, a l’esquerra tenim el mar a l’horitzó i a la dreta la neu del Pirineu. Baixem a buscar un recer al sol per esmorzar.

 
 

Seguim cap al coll de Prenafeta, veient les restes del castell dalt d’unes roques, penjat com un niu abocat a la Conca. Tornem a pujar i de  mica en mica l’ample carena es fa afilant, passem per entre els plegaments de roca, és divertit i espectacular. Però com en una funció de circ, encara n’hi ha més i en un segon tram de pujada, la cresta es perfila més i anem superant els blocs de pedra ara per una vessant ara per l’altra, n’hi diuen els estrets de Ferrús. Acabem la diversió en un collet per pujar a un repetidor al que hi arriba una pista cimentada que seguim de baixada. Al cap de poc arribem al poble de Miramar, lloc on ens espera el Carles que acompanyarà als conductors a recollir els cotxes per tornar a casa. Mentre tant la resta de la troupe, visitem el poble que fa honor al seu nom.

Montse

 

 
Veure l'itinerari al

 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

Miramar
 
Fotos: Pere Anton Palau, Lourdes Ràfols i Imma Rius
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat