Activitats Efectuades

Dia 1 de desembre 2013

Caminada Mediambiental

AEM - Ajuntament de Llorenç


Itinerari: Cami del Rigol-Torregassa-Mas de la Costa-Papiolet-Camí de mas Gitano- Camí de les Cometes-Llorenç.
Distància: 12 km.
Desnivell acumulat: 150 m.
Temps: Unes 3h.
Dificultat: Baixa.


 

 

TOT PASSEJANT FINS EL MAS DE LA COSTA

A les 9:40 una bona colla de caminadors iniciem la marxa. Ens acompanya una temperatura molt agradable que ja passat el camí del Rigol ens fa començar a treure la roba que portàvem en previsió de passar fred. Voregem la urbanització del Papagai i aquí descobrim que hi ha una alternativa per no trepitjar l’asfalt dels carrers, un sender a voltes perdut, ens fa adonar de la brutícia que s’aboca quan s’acaba una urbanització.  A través d’antigues feixes arribem al Corralot i seguidament a la gran masia de la Costa, avui abandonada però que encara conserva aquell aire d’importància que en el seu dia va tenir.


 

 

Ens dirigim al coster del Vilar per admirar dues mostres d’arquitectura popular: dues barraques de pedra seca que des del seu emplaçament contemplen a l’horitzó el mar platejat. Seguim entre vinyes a trobar el camí principal que ens portarà al mas de les Gralles i d’aquí ens dirigim a la rasa de l’Ortigós per on passarem per sota la carretera, per seguir en direcció al torrent del Papiolet. El travessem pel gual i anem a buscar l’entrada del camí del mas Gitano per entre camps de propietat privada, degut a que l’accés per aquest cantó està perdut a causa d’uns abocaments de runa.
Passant per  la bosquina del Mas i del Canet, travessem la carretera de la Bisbal per seguir pel camí de Les Cometes que de seguida perd el seu traçat original enmig de la urbanització Llorenç Park. Arribem a la casa de cultura tres hores després d’haver començat i ens cruspim un saborós pica-pica que dóna per finalitzada la caminada.

Montse

 
 

Veure l'itinerari al

 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

Caminada Mediambiental 2013
 
Fotos: Xavi Benito
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat