Activitats Efectuades

Dia 4 de març 2012


Raquetes i esquís a la Serra d'Horno (Val d'Aràn)

 


 
 
 

Estem a principis de març i de neu, res de res. Teníem previst fer una sortida amb raquetes i esquís al Pic de la Dona al Pirineu Oriental però després d’una prospecció veiem que haurem de canviar de banda si volem aixafar neu.
Com passa algunes vegades a l’únic lloc on hi ha neu amb abundància és a la Vall d’Aràn (per a uns el pa i pels altres la gana), per tant, nosaltres cap allí sense mandra de llevar-nos d’hora.
La boca nord del túnel de Viella serà el nostre punt de sortida, aquí mateix ens podem calçar els estris als peus, uns quants els esquís de travessa i els altres les raquetes.

 

 
Pel camí dins del bosc nevat enfilem cap a la Cabana deth Pontet, després de creuar el pontet en qüestió, la cosa es redreça i toca esbufegar fins a la Coma de Montanero. Sota un cel enteranyinat les imponents parets del Tuc des Hennes i la Pala Sarrahera tanquen el circ per llevant, al sud ens arreceren les crestes que s’eleven fins el Tuc de Montanero.
Quan som al peu del cim ens decantem per fer el pic secundari a l’esquerra del coll i així evitem l’aresta final bastant carregada de neu.

 

 

Foto cim... i avall que el temps cada cop pinta pitjor, al descens si que s’imposa la diferència entre els esquiadors i els raqueters, però amb els deguts reagrupaments arribem junts al cotxe. Ara si que comença a ploure de veritat, ...hem fet ben just !

Xavi

 

 
 

Clica sobre les imatges de sota per veure més fotos

 
Tuc d'Horno
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat