Activitats Efectuades

Dia 19 de febrer 2012


Matinal al Puig de la Cova

 


Puig de la Cova (663m)

     Setmana de Carnaval: sembla que el fred de les darreres setmanes afluixa una mica i no és tan intens. Deixem els cotxes en el camí de vinyes de després de l’encreuament a Santsuies, direcció a la Juncosa.
 
 

      Comencem a caminar per la pista de cara a muntanya i, ben dirigits pel Manolo i el Joan, emprenem la carena de la Serra del Puig de la Cova, passant per antics marges i seguint les fites que no fa masses dies ells mateixos van recuperar.
     El sender és dret i no massa net, la carena presenta una barrera de roca que no deixa veure la canal que d’una manera fàcil permet arribar al llom més ample que dóna accés a la caseta de guaita forestal que hi ha al cim del Puig de la Cova (663m).     

 

 

Esmorzem i fem petar la xerrada (que si hi ha gent malalta, que si les carrosses de Carnaval, que si hi ha poca neu...) tot plegat forma part d’una manera molt saludable de fer relacions socials.
     Avui hi ha gent nova i molt jove a la colla, i entre tots intentem que s’ho passin d’allò més bé. Tot veient el majestuós Montmell davant nostre, comencem a baixar seguint unes marques de color vermell, que (no sense alguna punxadeta) ens porta a la Cova de la Plana Joana (490m), que és la cova més gran de la zona, i on antigament els pastors hi portaven els seus ramats en casos de pluja o per evitar la forta calor.      

 
 

Deixem la cova i anem pel llit del torrent direcció a la Juncosa. El camí resta molt malmès perquè uns importants aiguats el 1995 es van endur literalment el camí que permetia pujar-hi fins i tot en cotxe.
     Prop de la carretera agafem l’anomenat “camí de Vilafranca”, que resseguint el  fondo del Barranc del Prat, ens porta de bell nou fins als cotxes.
     Satisfets per l’esforç, reconfortats pel Sol, i engrescats amb projectes nous, marxem cap a casa a gaudir d’un merescut vermut dominical. Fins la pròxima!

Pere Anton

 
 

Clica sobre les imatges de sota per veure més fotos

 
Puig Cova
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat